NISU SE SVEGA ODREKLI...

Kraljica je razočarana: Meghan i Harry se odriču svojih dužnosti, ali ove pogodnosti će i dalje koristiti

PA/Pixsell
09.01.2020.
u 11:15

Par namjerava živjeti na relaciji Velika Britanij - Sjeverna Amerika, a kraljica i ostali članovi obitelji imaju dojam da su im zaboli nož u leđa.

Velika Britanija je još uvijek u šoku nakon objave princa Harryja i njegove supruge Meghan kako se povlače s kraljevskih dužnosti. U jednakom šoku  sinoć su bili i kraljica Elizabeta, princ Charles i princ William, koji su prema pisanju britanskim medija ovu informaciju saznali kada i ostatak javnosti.

Pojedini članovi kraljevske obitelji medijima su otkrili kako je kraljica bila duboko razočarana, a ostali članovi obitelji bili su  bijesni i šokirani ovim potezom vojvode i vojvotkinje od Sussexa. U izjavi koja je došla iz Buckinghamske palače nedugo nakon objave princa Harryja i Meghan kako će odsada živjeti na relaciji Velika Britanija - Sjeverna Amerika, pisalo je kako su razgovori s vojvodom i vojvotkinjom od Sussexa još uvijek  u ranoj fazi te su dodali kako razumiju njihovu potrebu za drugačijim pristupom, ali naglasili su i kako su ovo komplicirana pitanja i problemi za koje će trebati vremena da se riješe.

Ovom izjavom kraljevska obitelj je na neki način htjela dati do znanja da ih se nije konzultiralo prije odluke o odstupanju s kraljevskih dužnosti. Osoblje i pomoćnici u kraljevskom kućanstvu medijima su ispričali kako ovakvo ponašanje Harryja i Meghan nije  pošteno jer im je kraljevska obitelj omogućila vjenčanje kakvo su željeli, kuću koju su htjeli, putovanja koja su željeli i svi su se trudili da se Meghan uklopi.

- Ovo je nepošteno prema kraljici koja nije zaslužila da se ovako prema njoj postupa. Sramotan je ovo način postupanja prema njoj. Obitelj shvaća da oni žele drugačiji pristup svojim dužnostima i spremni su im pomoći. Svi su razočarani - rekao je jedan član osoblja. Slično razmišljaju i svi članovi kraljevske obitelji kao i svi koji za njih rade.

- Svi su razočarani, svi ljudi koji su radili s njima i za njih i svi članovi njihove  obitelji imaju dojam kao da su im zabili nož u leđa - rekao je jedan izvor blizak kraljevskoj obitelji. 

U svojoj izjavi koju su uputili javnosti Harry i Meghan su napisali kako će odsada biti financijski neovisni, ali par se ne odriče svojih kraljevskih titula, a navodno se neće odreći ni Frogmore Cottagea u koji je uloženo 2.4 milijuna funti novca poreznih obveznika i u kojem žive nakon što im se rodio sin Archie. Isto tako par se ne odriče ni službene zaštite koju 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije