VIRALNA SNIMKA

Hanka Paldum podijelila video u kojem putnici u punom autobusu pjevaju njen veliki hit

Hanka Paldum
Robert Anic/PIXSELL
28.03.2023.
u 18:31

Pjevačica je pokazala kako se u Beogradu putnici zabavljaju pjevajući pjesmu 'Voljela sam voljela'. Snimka je objavljena na TikToku, a ubrzo se proširila drugim društvenim mrežama

Legendarna bosanskohercegovačka pjevačica sevdalinki Hanka Paldum (66) na Facebooku je objavila video snimljen u gradskom autobusu u Beogradu na kojem se vidi kako svi pjevaju njen veliki hit "Voljela sam voljela".

- U Beogradu u gradskom busu dernek uz moju pjesmu 'Voljela sam voljela. Muzika ne poznaje granice - napisala je pjevačica. 
"Hoćemo veliki koncert u Beogradu!", "Do refrena se nekako i drže, ali onda nema više suzdržavanja", "Bravooo samo neka je veselo", "Tako je", samo su neki od komentara

Posljednjih nekoliko desetljeća, Hanka se smatra jednom od najboljih izvođačica sevdaha 20. stoljeća i popularna je u svojoj domovini, kao i u ostatku bivše Jugoslavije. Vrlo rano se počela interesovati za glazbu te je nastupala kao solist na školskim priredbama, pjevajući sevdalinke. Na nagovor brata počela je pjevati za KUD Bratstvo. S 18 godina se prijavila i prošla na audiciji Radio Sarajeva, gdje je napravila prve snimke. To su bile sevdalinke, a prva koju je snimila bila je "Moj beharu, ko li mi te bere".
Pobjeda na festivalu pjevača amatera "Pjevajmo danu mladosti" omogućila joj je snimanje prve singl ploče "Pokraj puta rodila jabuka" 1975. godine za sarajevski Diskoton. Nakon toga je snimila singl ploču s dvije pjesme "Ljubav žene" i "Burmu ću tvoju nositi" uz pratnju Velikog narodnog orkestra Radio-televizije Sarajevo te je tako počela njena uspješna i dugogodišnja karijera.

 

 

Glazbenica ima dvoje djece sa bivšim suprugom Muradifom - sina Mirzada (38) i kćer Minelu (42). Međutim, oba poroda izazvala su joj zdravstvene probleme zbog kojih je pri oba poroda doživjela kliničku smrt. 

- Imala sam jako teške porode, a na oba sam doživjela kliničku smrt zbog zdravstvenih komplikacija. Teži mi je bio porod s Mirzom kada sam nekoliko minuta bila mrtva, čega se nerado sjećam. Majčinstvo sam doživljavala kao prirodan slijed stvari u životu i uvijek sam se smatrala prije svega suprugom i majkom, a tek onda umjetnicom. Glazbu sam smatrala dijelom sebe, karijeri nisam pridavala posebnu pažnju niti se opterećivala poslovnim uspjesima. Važnije mi je bilo da svoju djecu izvedem na pravi put. Minela mi je uvijek bila desna ruka, velika pomoć, a mogla sam se osloniti na nju dok je bila i mala - izjavila je Hanka.

Kako joj u privatnom životu nisu cvjetale ruže, suprug Muradif i ona odlučili su stati na kraj 13 godina dugom braku. Nakon razvoda, pjevačica se posvetila glazbenoj karijeri i zaljubila se u beogradskog nogometnog trenera Miladina Živadinovića. Zajedno su putovali, on ju je pratio i na koncerte, a nakon toga ju je i zaprosio. Međutim, kako se ona nije htjela udati za njega, uskoro su prekinuli.

Podsjetimo, kraljica sevdaha voljena je i u Hrvatskoj, a baš u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 2019. godine obilježila je 45 godina karijere. Diva sevdaha svojom je izvedbom dirnula mnoge posjetitelje, među kojima je bio i gradonačelnik Milan Bandić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?