prekinut postupak legalizacije

Goran Bregović ne može legalizirati svoju vilu u Kotoru

Ivana Ivanovic/PIXSELL
14.09.2019.
u 09:45

Bregović je izgradio prizemni objekt pored svoje vile u Perastu površine 13 kvadrata i to na tuđem zemljištu, a također nema građevinsku dozvolu za bazen od 23 kvadrata.

Općina Kotor prekinula je postupak legalizacije bazena i jednokatnog objekta u Perastu, u vlasništvu poznatog glazbenika Gorana Bregovića, a isto je uradila i u slučaju raskošnog ljetnjikovca na rtu Platamuni ruskog milijardera Olega Deripaske.

Kako pišu Vijesti, osnivač Bijelog Dugmeta predao je zahtjev za legalizaciju još u srpnju prošle godine, a rješenje o prekidu postupka donijeto je nedavno. Rješenje o prekidu postupka legalizacije donosi se u slučaju kada objekt nije predviđen važećim planskim dokumentima, pa se proces obustavlja do stupanja na snagu Plana opće regulacije, kojeg tek treba pripremiti Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Iz tog ministarstva su rekli da će se svi nelegalni objekti morati uklopiti u plansku dokumentaciju prije donošenja Plana opće regulacije. Bregović je, kako navodi podgorički list, nelegalno izgradio prizemni objekt pored svoje vile u Perastu površine 13 kvadrata i to na tuđem zemljištu, a također nema građevinsku dozvolu za bazen od 23 kvadrata.

Glazbenik se nalazi na popisu od 1.500 divljih graditelja koji su predali zahtjev Općini Kotor za legalizaciju.

On osim dvije kuće u Perastu, ima stan u Sarajevu, kuću na Jahorini, stan u Parizu, te vile u Zagrebu i Beogradu, a ima još pet nekretnina u glavnom gradu Srbije. 

Tvrtka Overseas Assets Management Olega Deripaske izgradila je ljetnjikovac na rtu Platamuni, te je prošle godine predala zahtjev za legalizaciju suterena od 97 kvadrata jedne od luksuznih vila u kompleksu.

Također je prošle godine predala i zahtjev u kojem stoji da je izgradila bez dozvole i vilu od 332 kvadrata s prizemeljem i katom, o čemu kotorska administracija još nije odlučivala. Deripaska je na zemljištu od gotovo 20.000 kvadrata izgradio kompleks vila od ukupno 2.800 kvadrata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije