deset epizoda

Geoffrey Rush glumit će Alberta Einsteina u seriji "Genij"

Geoffrey Rush
17.08.2016.
u 21:42

Rush će glumiti Einsteina u njegovim zrelim godinama, dok je uloga mladog Einsteina, prije nego što je postao ugledni znanstvenik i planetarno popularna ikona, dodijeljena Johnnyju Flynnu

Glumac Geoffrey Rush izabran je za ulogu Alberta Einsteina u filmskoj seriji od deset epizoda koja se o životu slavnog fizičara počinje snimati sljedećeg mjeseca, objavio je producent, National Geographic Channel, kojemu je to prva igrana serija, prenosi Hina.

65-godišnji australski glumac i producent  dobio je Oskara za biografsku dramu Sjaj (1996) i još tri puta bio nominiran za najprestižniju filmsku nagradu za svoje uloge u više filmova.

Rush će glumiti Einsteina u njegovim zrelim godinama, dok je uloga mladog Einsteina, prije nego što je postao ugledni znanstvenik i planetarno popularna ikona, dodijeljena  Johnnyju Flynnu.

Filmska serija "Genij" snima se prema Einsteinovoj biografiji koju je napisao Walter Isaacson, a prvu će epizodu režirati Ron Howard, objavio je Variety.

Howard je već dobio Oskara za film "Genijalni um", dramu o životu  američkog fizičara Johna Forbesa Nasha koji se  borio s paranoidnom šizofrenijom, a  1994. dobio Nobelovu nagradu za ekonomiju.

Svaka od deset epizoda bavi se jednim od Einsteinovih otkrića, u kombinaciji s njegovim kompleksnim odnosima s drugim ljudima, prijateljima i suradnicima.

Za seriju "Genij" vlada unaprijed veliko zanimanje širom svijeta, pa se već zna da će se prikazivati u 171 zemlji, na 45 različitih jezika, navode njezini producenti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije