UHVAĆENI NA DJELU

Sarajlija i Tuzlak pljačkali samostan na Bistriku

adem
VL FOTO
02.03.2011.
u 09:01

Fra Perica Vidić nije skrivao zadovoljstvo nakon vijesti iz Mostara o uhićenim bezdušnim lopovima

Adem Žilić (25) iz Tuzle i Nermin Bećirević (24) iz Sarajeva bezdušni su lopovi koji su uhićeni jučer iza podne u Mostaru zbog sumnje da su za prethodne noći opljačkali Franjevački samostan sv. Ante u Franjevačkoj ulici u središnjem sarajevskom naselju Bistrik. Uhvaćeni su s čak 22 kilograma kovanica koje su, nakon premetačine, pronašli na porti samostana, gdje je ujutro uzalud došlo 70 članova siromašnih obitelji. U to vrijeme se nisu znali počinitelji.

- Morali smo sirotinju vraćati jer smo ostali bez 70 vrećica u kojima se rasporedilo po 45 i 35 maraka, koliko smo im za ovaj mjesec prikupili milodarima dobrih ljudi i pripremili podijeliti. Ukrali su i rokovnik u kojem su bile krupne novčanice. Mi tijekom svakog mjeseca skupljamo novac koji svakog prvog u mjesecu dijelimo za 200 osoba, koje su siromašne i ugrožene. Tako smo i ovaj mjesec skupli oko 4.300 maraka, što je nestalo bez traga. Ne mogu vam opisati osjećaj kada smo danas s vrata vraćali sirotinju i govorili da smo opljačkani te da se vrate idući mjesec. Što će ti ljudi, koji su računali na našu pomoć, danas ili sutra jesti? Kako je netko mogao od usta sirotinje ukrasti? Pa, to je strašno - kazao nam je ogorčeni fra Perica Vidić, napominjući kako se pljačka mogla dogoditi u vremenskom razdoblju od 1 sat iza ponoći do 4.30 sati. Naime, na katu u samostanu stanuje nekoliko osoba, ali nitko ništa nije čuo s obzirom na to da su lopovi provalili na stražnja kuhinjska vrata na prvom katu.

- Odvili su okvirne lajsne, skinuli staklo i provukli ruku do ključa koji se iznutra nalazio na vratima. Nakon što su ušli u samostan, provalili su u ured, odakle su odnijeli računalo, skener i telefon. Potom su lopovi provalili u galeriju, gdje su iznad vrata skinuli jedan križ sa zida, čija je vrijednost oko 700 maraka. Ukupna šteta se računa oko 10.000 maraka. Moglo je biti i gore. Naime, lopovi su provalili u skoro svaku prostoriju na prvom katu, ali nisu ušli u kabinet za informatiku, gdje se nalazila računalna oprema, plazma-televizor... Materijalna šteta bi bila sigurno još veća. Ukradene stvari ćemo nekako nadomjestiti, ali što ćemo s novcem za sirotinju? Gdje će oni danas... - zabrinuto se pitao fra Perica Vidić. No, dogodio se obrat. Njegovoj sreći nije bilo kraja kada smo mu, naknadno, iz Mostara javili da su uhićeni počinitelji zajedno s plijenom. Inače, oba lopova su od ranije poznata po nizu krađa, a za Ademom Žilićem je još prije tri godine raspisana međunarodna tjeralica iz Švicarske. Pobjegao je iz tamošnjeg pritvora zajedno s još trojicom.

Ključne riječi

Komentara 1

LO
Louie
13:05 02.03.2011.

Da opljackaju damiju onda bi dobili veliku kaznu a ovako nikom nista ili ce cak dobiti nagradu. Bosanska gamad.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije