Ima nade za Sammira

Sammir oporavak započinje terapijama na Jadranskoj obali

Sammir (1)
Goran Jakus/PIXSELL
05.07.2013.
u 11:23

Kako sada stvari stoje, Sammir će sigurno propustiti utakmice 2. i 3. pretkola Lige prvaka

Jorge Sammir počet će oporavak od teške ozljede koljena – na moru! U Zagrebu će ostati do utakmice Superkupa s Hajdukom (subota, 20.30), a od nedjelje će sedam dana provesti negdje na jadranskoj obali. Ali, ne sam, nego u društvu jednoga od Dinamovih fizioterapeuta. Malo brčkanja u moru, mnogo više vježbanja.

Imao je dosta sreće

– Sammir će u prvoj fazi oporavka biti podvrgnut intenzivnim terapijama, dva puta dnevno, i pritom u ta dva-tri tjedna neće biti izložen nikakvim fizičkim opterećenjima – kaže dr. Saša Janković i dodaje:

– U drugoj fazi oporavka počet će trenirati individualno, trčati, voziti bicikl. Ostajem pri procjeni da će mu za povratak na teren trebati pet do šest tjedana, no može biti i kraće, ovisi koliko će mu trebati da se vrati u optimalno fizičko stanje.

Hoćete li ga poslati negdje na oporavak, možda u Daruvarske Toplice?

– Za to nema potrebe, Sammir će cijeli oporavak proći u našemu klubu, na raspolaganju će mu biti četiri fizioterapeuta – dodao je dr. Janković te zaključio:

– Moram reći da je u cijeloj toj priči Sammir imao i dosta sreće, jer mu nisu stradali ostali ligamenti u koljenu. Da se to dogodilo, možda bi pauzirao i pola godine.

Kako sada stvari stoje, Sammir će sigurno propustiti utakmice 2. i 3. pretkola Lige prvaka, a bude li se oporavljao po planu, mogao bi konkurirati za četvrto pretkolo. Ostane li Dinamo u utrci za Ligu prvaka, prvu utakmicu igrao bi 20. ili 21. kolovoza, a dan kasnije na rasporedu je prva kvalifikacijska utakmica za Europsku ligu.

Za reprezentaciju neće konkurirati za utakmicu s Lihtenštajnom sredinom kolovoza, a nije mu upitan susret sa Srbijom početkom rujna.

U Dinamu posljednjih godina nije bilo sličnih ozljeda, no jedan slučaj iz ne tako davne prošlosti može Sammiru donijeti dašak optimizma.

Kolovoz i rujan su njegovi

Niki Kranjčaru, sredinom travnja 2012. godine, dok je bio igrač Tottenhama, na treningu su bili djelomično napukli kolateralni ligamenti desnoga koljena. Izgledalo je to dramatično, činilo se da će Niko propustiti Europsko prvenstvo, no oporavio se brže no što se očekivalo i već 25. svibnja igrao je u prijateljskoj utakmici s Estonijom. Naravno, bio je i na EP-u, gdje je dobio simboličnu minutažu.

S obzirom na Sammirovo besprijekorno fizičko stanje, ne treba sumnjati da će, čim mu koljeno očvrsne, vrlo brzo biti u pogonu. A zna se da su kolovoz i rujan njegovi mjeseci. Najbolje europske utakmice za Dinamo odigrao je dok je bilo toplo.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije