Neum

Rujan i listopad “popravit” će završne turističke rezultate

Neum
10.09.2012.
u 10:00

Bogato ljeto i dobre pripreme za ovogodišnju sezonu su urodile plodovima

Jedno je sigurno. Turistička sezona u Neumu, koja je, evo, na izmaku, nikad nije bila sadržajnija i bogatija, kako turističkim, tako i kulturnim, zabavnim i sportskim događanjima i aktivnostima. To se naravno odnosi na noviju povijest jedinog bh. gradića na moru koji je već izrastao u priznatu i traženu turističku destinaciju na plavom Jadranu.

Pad broja gostiju

Lokalna vlast i svi turistički djelatnici u Neumu učinili su sve kako bi ova sezona bila što uspješnija i kako bi se unatoč općoj svjetskoj krizi i recesiji gosti i turisti vraćali u ovaj grad i sljedeće godine. - Nemoćni smo u borbi protiv tog općeg trenda pada broja gostiju na cijelom Jadranu, kako u Hrvatskoj, tako i C. Gori, a što se tijekom sezone dijelom osjetilo i u Neumu. To je nekih desetak posto manje gostiju u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali ne zbog neke naše nespremnosti i loše ponude već zbog tih događanja i krize na svjetskoj razini. Priredili smo bogato kulturno ljeto u Neumu, organizirali brojna kulturna i sportska događanja (večeri folklora i susreti klapa, prva međunarodna regata lađa Klek-Neum, vaterpolski i malonogometni turniri, tradicionalni ETNOFEST Neum, koncerti glazbenih zvijezda iz BIH i Hrvatske...), a posebna je pozornost bila posvećena uređenju neumskih plaža i osiguranja svih uvjeta (projekti obnove vodovoda, kanalizacije, uređenja parking prostora, izgradnja šetnica uz more, nasipanje plaža...) za što ugodniji boravak domaćih i stranih turista u Neumu. Kao po nekoj tradiciji dosta očekujemo i od podsezone u Neumu jer su rujan i listopad ranijih godina bilježili odlične rezultate po pitanju popunjenosti kapaciteta. Stoga još uvijek do kraja nismo podvukli crtu pod ovu turističku sezonu - govori neumski načelnik dr. Živko Matuško.

Turisti iz Europe

Neumski načelnik Matuško dodao je kako ih raduje podatak da je u Neumu u ovoj sezoni bilo dosta stranaca koji svoje godišnje odmore većinom provode na principu “pola u Dubrovniku, a pola u Neumu”. Gosti su uglavnom Talijani, Francuzi i Česi, a onda i turisti iz cijele Europe. Nadati se da će i sljedeća godina biti najmanje jednako uspješna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?