Čapljina

Rodilište zatvoreno, beba se rodila u Hitnoj pomoći

Rodilište
17.08.2012.
u 11:07

Hrabroj majci koja je rodila u Hitnoj pomoći to je bio jedanaesti porod

Još uvijek se komentira i raspravlja o zatvaranju rodilišta u Domu zdravlja Čapljina. Već smo pisali kako je razlog zatvaranja čapljinskog rodilišta, koje je postojalo više od 50 godina, novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti Federacije BiH koji kaže da tamo gdje nema operacijske dvorane ne može ni postojati rodilište.

Zatvoreno rodilište

Tako je Zakon došao glave čapljinskom rodilištu u kojem su nekada rađale žene iz cijele južne Hercegovine, od Neuma preko Stoca i Čapljine pa sve do Ljubuškog i Čitluka. Stoga smo ravnateljicu Doma zdravja Čapljina prim. dr. Branku Vidić-Ferenc upitali što će biti s osobljem rodilišta.

Radnici zbrinuti

”Nitko neće ostati bez posla. Nemamo nikoga za mirovinu pa će svi oni biti raspoređeni na neka druga radna mjesta”, potvrdila nam je ravnateljica Vidić-Ferenc koja je ovih dana ipak svjedočila jednom porodu u Domu zdravlja Čapljina. Iako je rodilište zatvoreno u Hitnoj službi Doma zdravlja Čapljina žensku bebu je rodila Čapljinka Darija Ninković. To joj je inače jedanaesto dijete, a situacija je tako nalagala da je trudnica primljena u Hitnu službu Doma zdravlja Čapljina. Na njezinu sreću tu je bila vrijedna ekipa Doma zdravlja Čapljina, od liječnika i pratećeg osoblja do babice Danice Smoljan pa je na svijet došla zdrava beba. Uz babicu tu je bila i liječnica Nazifa Muratagić, dr. Danijel Mandrapa, patronažna sestra Emilija Tadić, medicinska sestra Višnja Falak, tehničar Draženko Jurković i vozač Božo Jelčić. ”Zbog krvarenja majku smo morali uputiti u bolnicu Južni logor. a beba je hvala Bogu dobro. Ipak je eto suđeno da nam se rodi beba u Domu zdravlja, a unatoč činjenici da je rodilište zatvoreno”, istaknula je ravnateljica Doma zdravlja Čapljina. (F.Matić)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?