višemjesečna akcija

Razbijen narko lanac: pali sa 10 kg heroina vrijednog milijun kuna

Kokain (1)
Foto: MUP
1/5
02.02.2013.
u 14:17

Vođa organizacije je bio 39-godišnji Zagrepčanin, koji je povezao još šest hrvatskih državljana koji su od ljeta 2012. godine švercali heroin namijenjen za tržište Zagreba, Istre, Švicarske i još nekih zemalja zapadne Europe.

U višemjesečnoj operativnoj akciji zagrebačka policija je u suradnji sa USKOK-om i slovenskom policijom razbila organiziranu zločinačku skupinu koja se bavila švercom heroina iz Albanije i Kosova na područije Hrvatske i zemalja zapadne Europe. U akciji je zaplijenjeno 10 kilograma heroina vrijednog milijun kuna na ilegalnom tržištu, a kako se radi o heroinu visoke čistoće njegova vrijednost u uličnoj preprodaji bi dosegla znatno višu cijenu.

Pet hrvatskih državljana uhićeno je u petak, dok su još dvoje od ranije u istražnom zatvoru u Zagrebu i Sloveniji. Vođa organizacije je bio 39-godišnji Zagrepčanin, koji je povezao još šest hrvatskih državljana koji su od ljeta 2012. godine švercali heroin namijenjen za tržište Zagreba, Istre, Švicarske i još nekih zemalja zapadne Europe.

Krijumičari su unajmljivali vozila rent-a-car službe, u kojima su zatim prepravljali akumulatore i u njih skrivali heroin. U jednoj turi šverceri bi prevezli između 2.5 i 3 kg heroina, a za to bi bili plačeni oko 1000 eura.

Protiv svih osumnjičenih podnesena je kaznena prijava USKOK-u; protiv 39-godišnjaka zbog sumnje da je počinio kazneno djela organiziranja zločinačko udruženjenja te radi neovlaštene proizvodnje i prometa drogamama. Ostalih četvero, kao i dvoje navedenih koji se nalaze u zatvoru u Zagrebu i Sloveniji sumnjiče za počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja iz te također zbog neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

>>Hrvatski i srpski MUP uhitili dilere s 300.000 eura vrijednom drogom

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?