Vitez

Radnici direktoru zabranili ulazak u poduzeće

vitezit
Srećko Stipović
21.03.2012.
u 12:06

Nakon što je direktor vraćen s kapije poduzeća, radnici su otišli u proizvodnju i nastavili rad kako bi potrošili posljednje kilograme sirovine za proizvodnju gospodarskih eksploziva

Radnici poslovnog sustava Vitezit iz Viteza su zabranili ulazak direktoru poduzeća Zdravku Lovrinoviću u krug tvornice. Stotinjak radnika nezadovoljni su radom direktora zbog zastoja u proizvodnji, neisplatom plaća te pričinjenom štetom u pogonu plastičnih eksploziva. Zabrana se odnosi i na predsjednika Nadzornog odbora Vitezita Muhameda Rebihića kojega radnici optužuju da je zlouporabio ovlasti i položaj te sudjelovao u nezakonitoj raspodjeli sredstava za uvezivanje staža radnicima u visini od 2 milijuna KM. Prema tvrdnjama zaposlenih radnika, radni staž je uvezivan bivšim radnicima koji po zakonu na to nemaju pravo.

Nakon što je direktor vraćen s kapije poduzeća, radnici su otišli u proizvodnju i nastavili rad kako bi potrošili posljednje kilograme sirovine za proizvodnju gospodarskih eksploziva. Franjo Kovač, predsjednik sindikata nam je kazao: -Zabrana ulaska direktoru je trajna. Njemu ističe mandat ubrzo. Raspisan je natječaj za novog direktora, mi imamo izvršnog direktora proizvodnje i poslije ovog skupa idemo u proizvodnju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?