Ljubuški

Pučkoškolci i srednjoškolci imali vrijedne literarne uratke

nagradjeni
Ivan Kaleb
04.04.2012.
u 10:28

Na natjecanju je bila nazočna i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ-a Helena Lončar

U Gimnaziji u Ljubuškom održano je županijsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola Zapadnohercegovačke županije - Dani hrvatskog jezika.

Pismeni radovi

Bez ikakvog pretjerivanja bio je to veoma lijep književni i kulturni događaj koji su svojim dojmljivim i uvjerljivim nastupima i za njihovu dob vrijednim radovima, priredili nadareni srednjoškolci i pučkoškolci. Natjecanju je bila nazočna i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ-a Helena Lončar, a odluku o najboljim pisanim radovima i recitacijama donio je ocjenjivački sud u sastavu: Marko Tokić, Jozo Marić, Jerko Ivanković i Tina Laco.
U kategoriji osnovnih škola najbolji pisani rad imao je Karlo Cigić iz Druge osnovne škole Široki Brijeg, drugo mjesto osvojila je Klara Vukojević iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Ljubuškog, treće mjesto osvojila je Zdravka Džajić, iz OŠ Marka Marulića, također iz Ljubuškog.

Recitacije

U natjecanju srednjih škola najbolji rad djelo je Zvonimira Mandića iz Srednje strukovne škole Široki Brijeg, druga nagrada pripala je Dubravki Pešordi iz Srednje škole Antuna Branka Šimića Grude i treća nagrada Anđelki Mandurić iz Gimnazije fra Grge Martića iz Posušja. 
U natjecanju u recitiranju u kategoriji osnovnih škola pobjednica je Klara Vukojević iz OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Ljubuškog, drugo mjesto osvojila je Lana Grubišić iz OŠ A. B. i S. Šimića iz Drinovaca, treće mjesto pripalo je Davidu Sabliću iz Prve OŠ Široki Brijeg. U kategoriji srednjih škola pobijedila je Antonija Lasić izGimnazije fra Dominika Mandića iz Širokog Brijega, drugu nagradu osvojila je Mirna Matić iz SSŠ Ruđera Boškovića iz Ljubuškog i treću nagradu Ivan Herceg, iz Gimnazije Ljubuški. Svi nagrađeni učenici su dobili prikladne darove.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?