Maloljetnik

Prvo šamarao učitelje, a onda ranio dvojicu gostiju i zaštitara

kafic
VL FOTO
03.01.2012.
u 15:50

Iako ima samo šesnaest godina, R.A. je više puta privođen zbog nasilja u školi

Osnovni sud u Trebinju odredio je jednomjesečni pritvor 16-godišnjem R. A. koji je u novogodišnjoj noći hicima iz automatske puške teško ranio Nebojšu Vukoju (30), zaštitara koji je godinu ranije u Sudu BiH oslobođen optužbe za zločinačku organizaciju Željka Tasovca, a lakše njegove kolege Miodraga Karića (26) i Aleksandra Crnogorca (34).

Ranjavanje se dogodilo 56 minuta iza ponoći, kada je malodobnik s ulice ispalio rafal na kafić Galerija Veritas, koji je bio pun gostiju. Motiv je taj što su mu tri sata ranije zabranili ulazak jer su sva mjesta već bila rezervirana. Vratio se s puškom i nasumice pucao po vratima. Ispalio je ukupno 22 hica i puka je sreća da nitko nije ubijen. Najgore je prošao Vukoje, koji je ranjen u trbuh i desnu nadlakticu. Karić je dve puta okrznut u desnu nogu, dok su Crnogorca ozlijedile krhotina stakla. Vukoja kaže da ga je prvi metak pogodio u ruku, a kada se okrenuo prema vratima čuo je malodobniika kako mijenja spremnik. “Blizu mene stajale su tri djevojke koje sam oborio na pod, a onda sam ponovo pogođen” - ispričao je Vukoje.

Malodobnika su zaskočila dvojica policajaca, koja su bila u blizini. Jedan je odvraćao pozornost, a drugi mu je prišao s leđa. Kod sebe je imao još nekoliko spremnika sa streljivom i zasigurno bi nastavio pucati po kafiću. Iako ima samo 16 godina, u više navrata je privođen je zbog nasilničkog ponašanja. I ljetos je bio u pritvoru, a poznat je i po tome što je u devetom razredu ošamario zamjenicu ravnatelja Osnovne škole Ljilju Milić jer učenicima na zadnji dan nije dozvolila organizirati zabavu u učionicama. Prethodno je polupao prozore na školi, a svojim vršnjacima je zabranio nazočiti nastavi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije