Zemljišne knjige

Projekt uređenja zemljišnih knjiga vrijedan 250.000 KM

katastar
VL FOTO
07.05.2010.
u 14:58

Načelnik Livna postigao je dogovor o realizaciji projekta s direktorom Federalne uprave za geodetske poslove

Načelnik općine Livno Luka Čelan je sa suradnicima boravio u radnom posjetu Federalnoj upravi za geodetske poslove u Sarajevu. Tom prigodom je s direktorom Uprave Željkom Obradovićem postigao dogovor o realizaciji projekta digitalizacije katastarskih planova. Digitalizacijom će se stvoriti uvjeti za uspostavu novog premjera zemljišta, što bi u konačnici značilo potpuno uređenje zemljišnih knjiga.

Posao digitalizacije trebao bi se provoditi tijekom iduće dvije godine. Ovako riješen sustav zemljišne administracije olakšat će upravljanje zemljištem u vlasništvu općine, smanjit će broj parnica oko zemljišta te poboljšati urbanističko planiranje i razvoj infrastrukture. Vrijednost projekta je oko 250.000 KM. Polovinu troškova snosit će Općina Livno, a drugu Federalna uprava za geodetske poslove.

Dogovoren je i nastavak rada na komasaciji zemljišta. Iznos od 50.000 maraka osigurala je Federalna uprava za geodetske poslove, a 30.000 maraka osigurano je kroz ovogodišnji općinski proračun.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?