raspoređuju snage

Pripreme već počele: Amerika razmatra vojnu intervenciju u Siriji

'U.S. President Barack Obama addresses a news conference in the East Room of the White House in Washington, August 9, 2013.  Obama sought on Friday to boost Americans\' confidence in sweeping governme
'JONATHAN ERNST'
24.08.2013.
u 09:49

Lani je, pak, Obama rekao da bi eventualno korištenje kemijskih oružja u Siriji značilo kršenje preko svake mjere.

Pentagon pomiče američke mornaričke snage bliže Siriji u ovim trenucima dok odlučujemo naše varijante u tamošnjim sukobima, potvrdio je ministar obrane SAD-a Chuck Hagel. 

Nakon što je objavljena sumnja da je sirijski predsjednik Al Assad u suzbijanju pobune koristio kemijska sredstva protiv civila iz SAD-a su izrazili zabrinutost, a američki predsjednik Barack Obama je navodne sumnje u takav napad nazvao "smrtno ozbiljnima". Lani je, pak, Obama rekao da bi eventualno korištenje kemijskih oružja u Siriji značilo kršenje preko svake mjere. 

Znači li sve to da je Amerika doista pred izravnim uključivanjem u sukobe u Siriji?

S druge strane Rusija, kao najvažniji sirijski saveznik, tvrdi da postoje dokazi da su sami pobunjenici iza tog napada.

Za sada još nema konkretnih naznaka da će sirijske vlasti dopustiti UN-ovim inspektorima da provjere jesu li sumnje u korištenje kemijskih sredstava u sukobima osnovane.

UN drži da je u Siriji stradalo oko 100.000 ljudi otkako je ustanak protiv predsjednik Al Assada počeo prije nešto više od dvije godine.

>>Francuska prijeti: Ako su civile napali otrovima, ulazimo u rat

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije