Nogomet

Povjerenstvo za normalizaciju ima dvostruka mjerila

gavaric
vl
13.03.2012.
u 10:03

Dugovi Iako Stefan Gavarić ima pravosnažnu presudu o isplati dugovanja, ipak je Sloboda igrala susret

Povjerenstvo za normalizaciju stanja u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine ima dvostruka mjerila prema klubovima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Iako su prvobitno donijeli odluku da se izmire dugovanja po osnovi troškova službenih osoba, kao i troškova snimanja prvenstvenih utakmica, te dugovanja prema nogometašima do 9. ožujka, svoju odluku su kasnije promijenili te izašli u korist klubovima.

Veliko dugovanje

Tuzlanska Sloboda je dobila rok do 30. travnja da izmiri dugovanja prema Stefanu Gavariću, i to 37.450 KM, a Damiru Smajloviću iznos od 34.000 KM, te Semjonu Miloševiću oko 7000. Uprava Slobode nije postigla dogovor, a nije ni izmirila dug, jer smatraju kako imaju dovoljno vremena, a u međuvremenu su odigrali meč protiv Sarajeva koji su izgubili s 0:1.

- Ovo je pravno nasilje i nije mi jasno tko je donio takvu odluku. Imam pravosnažnu presudu prema kojoj je klub automatski suspendiran ako ne riješi pitanja izmirivanja obveza prema meni i ostalim igračima. Nisam se dogovorio s ljudima iz Slobode i ne znam tko je mogao donijeti odluku o prolongiranju. Mene iz Slobode niko nije ni zvao da pregovaramo o načinu izmirenja dugovanja. O svemu ću obavijestiti ljude u UEFA-i. Ne znam što Povjerenstvo za normalizaciju radi, ali čudno je kako takve odluke dolaze od ljudi za koje sam mislio da znaju šta je nogomet – rekao nam je ogorčeni nogometaš Stefan Gavarić.

Također je istaknuo kako mu je žao Slobode i kako ne bi volio da klub trpi zbog njega, ali da je situacija u klubu takva da je lista dugovanja zaista velika.

Gavarić: Neću odustati

- Ako je netko iz Povjerenstva za normalizaciju htio biti solidaran sa Slobodom, onda je trebao iz svog džepa izvaditi novac. Živim od nogometa i neću odustati od novca koji sam pošteno zaradio. Imam pravosnažnu presudu prema kojoj bi Sloboda trebala gubiti sve utakmice službenim rezultatom i sa svim ovim ću već sutra upoznati i ljude iz UEFA-e. Ovo je sramota – dodao je Gavarić.

Nakon ove odluke, ostaje nejasno šta će se dogoditi ako Sloboda do 30. travnja ne izmiri obveze. Hoće li se oduzimati bodovi tuzlanskom klubu ili će utakmice biti registrirane službenim rezultatima. Odluka Povjerenstva za normalizaciju je sad itekako utjecala na regularnost prvenstva, jer očito je da klubovi nisu u istom položaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije