Denis Lasić

Postoji vidljiv scenarij slabljenja utjecaja županija u Federaciji BiH

Denis Lasić
09.11.2012.
u 09:58


Filozofija naše vlade je jednostavna, trošiti onoliko koliko smo uprihodovali

Možda je najbolji komentar rada Vlade Hercegovačko-neretvanske županije sažet u činjenici da u proteklih godinu dana, otkako je na njezinu čelu Denis Lasić, nije bilo potresa, štrajkova, masovnih prosvjeda. U tom razdoblju počele su se stvarati pretpostavke za veće gospodarske iskorake. Iako na višim razinama postoje ozbiljni međustranački prijepori, u HNŽ-u to, za sada, nije slučaj. O svemu ovome Denis Lasić govori u intervjuu za Večernji list.

• Kako ocjenjujete prvu godinu mandata?

Kada bih morao ocijeniti rad ove Vlade, u skladu s mojom profesijom budući da sam profesor, onda bih rekao da zaslužuje ocjenu između čvrste trojke i četvorke. Želim podsjetiti na činjenice u kakvim smo uvjetima preuzeli Vladu te da je proteklo više od godinu dana od izbora 2010. i konačnog dogovora o uspostavi vlasti. Nakon što smo na današnji dan prije godinu dana preuzeli obavaljanje ove odgovorne dužnosti, suočili smo se s jednom činjenicom na koju smo morali reagirati. Naime, već je u skupštinskim klupama nekoliko mjeseci bio prijedlog izmjena i dopuna proračuna za 2011. godinu. U tom dokumentu rebalansa bilo je zacrtano da tešku situaciju treba sanirati preko leđa socijalnih kategorija, visokog obrazovanja, sporta. Mi smo takav prijedlog rebalansa povukli iz skupštinskih procedura te osigurali više novca svim ovim kategorijama. Prihvaćam kritike da to nije dovoljno, ali smo ipak napravili pomak.

• Opći je dojam da sve razine vlasti imaju problema s financijama. Što su ključni problemi HNŽ-a?

Moram prije svega reći da sam i s kolegama iz drugih županija potencirao, a za što sam dobio potporu cijele Vlade, da tražimo od viših razina vlasti drukčiju i pravičniju raspodjelu prihoda.

 

Ostatak intervjua pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?