Napad na poštare

Poštar iz Tešnja pronađen izmasakriran sjekirom

policija
Ivana Ivanović/PIXSELL
12.07.2013.
u 10:21

58-godišnji lokalni poštar Nusret Mehinović u naseljenom mjestu Šije kod Tešnja koji je pronađen u kući

Serija napada na poštarske službenike u posljednjih nekoliko dana u čitavoj BiH doživjela je svoj vrhunac brutalnim ubojstvom 58-godišnjeg lokalnog poštara Nusreta Mehinovića u naseljenom mjestu Šije kod Tešnja, koji je jučer ujutro u svojoj kući pronađen izmasakriran. Na sebi je imao šest ubodnih rana oštrim predmetom, najvjerojatnije sjekirom, a policija traga za ubojicom i motivima.

Ubijen večer ranije

Sumnja se da je zločin počinjen večer ranije, potvrdio je glasnogovornik Tužiteljstva ZDŽ-a Sanjin Kulenović. Kako je novinarima ispričao rukovoditelj poslovnice BH Pošte u Matuzićima Našid Grahić, nakon što je vidio da Mehinović nije došao na posao odlučio je pozvati njegove susjede u Šijama i zamoliti ih da provjere, plašeći se da je možda bolestan. Mještani su Mehinovića pronašli mrtvog na njegovom ležaju u krvi s ogromnom posjekotinom na glavi.

- Sa svima je bio iznimno dobar. Nije imao obitelj i živio je sam u toj kući koju je iznajmio. Nitko ne može vjerovati da je netko njemu to mogao učiniti. Nisi siguran više ni u kući - kaže Muharem Sejdinović.

Poginula mu dva brata

Tih dana Mehinović je vršio podjelu mirovina za oko 250 korisnika u Mravićima, u Doboj Jugu i Šijama. Upućeni kažu da tog dana nije uspio podijeliti nekoliko mirovina i da je kod sebe mogao imati najviše 2000 KM.

- Eto, ni ja nisam dobio mirovinu. Nekako mi u ovoj mahali zadnji dođemo na red. Ali, džaba ti i mirovine, sve se namiri, ali glava ne može. Žao mi ga je bio je zaista dobar čovjek - kaže nam susjed Halid Muslija. Očevidom je rukovodio dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva u Zenici Adis Husić koji će, vjerojatno naložiti obdukciju tijela. Opsežna istraga je u tijeku, a dodatnu zabunu u sve unosi podatak koji su novinari uspjeli saznati, da ubojica nije odnio novac. Mehinović je bio veoma poštovan među prijateljima i susjedima. Rodom je iz Ševarlije kod Doboja gdje mu i danas živi otac Salih. Bio je pripadnik Armije BiH, a tijekom rata su mu na maglajskom ratištu poginula dva brata, dok mu se sestri, koja je živjela u Hadžićima, od 1992. godine gubi trag. Više informacija o ovom ubojstvu bit će poznato nakon izvršenog obdukcijskog pregleda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije