ČEKAJU ISPLATU

Poljoprivrednici: Neće biti radikalnih mjera do 25. rujna

Prosvjedi
13.09.2013.
u 15:21

Pejić je dodao da će pozvati sve poljoprivrednike da budu strpljivi još narednih 12 dana

Poljoprivrednici su odlučili da će čekati 25. rujan da se isplata poticaja za prvih šest mjeseci ove godine izmiri - izjavio je na konferenciji za novinare u Sarajevu predsjednik Udruženja poljoprivrednika u BiH (UPuBiH) Miro Pejić. Taj zaključak donesen je danas na sjednici Predsjedništva UPuBiH, a obuhvata i uputu federalnom ministru finansija da se sve proizvodnje obračunaju i dostave u trezor u narednih 12 dana i da Ministarstvo financija isplati cjelokupni iznos. 

-To je zadnji dan dijaloga i tolerancije i ukoliko do isplate ne dođe krećemo u radikalne mjere - kazao je Pejić. Naglasio je da je ta odluka na sjednici donesena tijesnom većinom i da su neke kolege bile izričito protiv odgađanja i za nastavak radikalnih mjera, kao i da su se neki od njih udaljili sa sjednice zbog te teme. 

Pejić je dodao da će pozvati sve poljoprivrednike da budu strpljivi još narednih 12 dana i tako pokažu spremnost za razumijevanje i dijalog. -Nećemo dalje tolerirati ono što se događalo u devet mjeseci ove i proteklih godina. Poljoprivreda je po Zakonu o izvršenju budžeta na trećem mjestu i u listopadu ćemo se izboriti da to tako bude. U suprotnom krećemo u radikalne mjere i prekid dijaloga s predstavnicima vlasti unatoč isplati sredstava koju sada očekujemo - dodao je Pejić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?