Zaključena istraga

Policajcu dinamit pukao u ruci dok je na moru lovio ribu i usmrtio ga

Neum
25.07.2013.
u 10:03


Nesretni Robert Katić (41), inače otac dvoje djece, jučer je pokopan

Četrdesetjednogodišnji pripadnik Policijske postaje Neum Robert Katić poginuo je u Neumu u ponedjeljak navečer prilikom izlova ribe, potvrdili su jučer iz MUP-a HNŽ pisanje Večernjeg lista. Nesretni policajac, inače otac dvoje djece, već je jučer pokopan u nazočnosti mnogobrojnih kolega i prijatelja, koji o njemu imaju samo riječi hvale.

Brodica u RH

Nije im jasno zašto se otisnuo u ilegalni ribolov, što ga je i stajalo života. Prema izjavi dežurne tužiteljice Tanje Marčinko, istragom je utvrđeno da je neosporno podlegao ozljedama koje je zadobio uslijed eksplozije. - U plovilu i na tijelu tragično preminulog pronađeni su ostatci eksplozivne naprave i čestice baruta, kao i štapina. Policajac je za vrijeme eksplozije bio sam na brodici, koja je pronađena na teritoriju Hrvatske- ističe tužiteljica Marčinko, napominjući da je riječ o nesretnom slučaju. Budući da je smrtno stradali 41-godišnjak bio sam na brodici, nitko sa sigurnošću ne može reći što se točno dogodilo.

Rekonstrukcija

Prema neslužbenoj rekonstrukciji događaja, on je vjerojatno još u ranim jutarnjim satima krenuo u nedopušteni ulov ribe, ali se pri tome dogodila tragedija. Naknadno je u moru pronađeno smrtonosno izranjavano i od detonacije odbačeno tijelo.

- Ne bi mu bilo spasa ni da smo ga odmah našli. Eksplozivna naprava mu je vjerojatno pukla u ruci dok ju je pokušavao aktivirati paljenjem, barem na to ukazuju zatečene ozljede na rukama, grudima i glavi- kažu nam istražitelji, koji iz razumljivih razloga nisu bili raspoloženi za razgovor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije