ŽELJKO KOMŠIĆ

Podržat ću sve odluke Bevande, a ako bi trebalo - opet ima moj glas

Željko Komšić
Zvonimir Čorić
30.06.2012.
u 10:48

SDP, SBB, HDZ BiH i HDZ 1990. ustrajni u dogovoru o rekonstrukciji

- Podržat ću sve odluke predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande vezane za promjene u Vijeću ministara BiH, kazao je jučer za naš list član Predsjedništva BiH Željko Komšić. Naime, u javnosti su se bile pojavile informacije kako Željko Komšić razmišlja da ne potpiše imenovanja novih ministara u Vijeću ministara BiH, ako do toga dođe. Nakon što je premijer Vjekoslav Bevanda poslao Parlamentu BiH odluku o smjeni ministara obrane i sigurnosti Muhameda Ibrahimovića i Sadika Ahmetovića, te zamjenika ministra financija Fuada Kasumovića, pretpostavlja se da će SDA blokirati taj proces.

Promjene u vlasti

Ako se to dogodi mediji nagađaju kako postoji i drugo rješenje, da Bevanda podnese ostavku na mjesto predsjedatelja Vijeća ministara, a potom nova parlamentarna većina mora predložiti imena svih novih ministara. Takav bi prijedlog morao ponovno ići na glasovanje u Predsjedništvo BiH i dobiti dva glasa. No, ako se potegne pitanje povjerenja predsjedatelju Vijeća ministara BiH i tu je potpora neupitna. - Ako bi došlo do situacije kada bi se potegnulo pitanje povjerenja predsjedatelju Vijeća ministara BiH, ponovno bih podržao Vjekoslava Bevandu i glasovao za njega, naglasio je jučer Željko Komšić. Kako doznajemo, sjednica Parlamenta trebala bi biti već idućega tjedna na kojoj će se vidjeti daljnji razvoj događaja. Četiri stranke koje čine novu koaliciju: SDP, SBB, HDZ BiH i HDZ 1990. ustrajni su u nakanama da se rekonstrukcija vlasti završi vrlo brzo. Na nedavnoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH usvojen je zaključak kojim se pozivaju predsjednik FBiH Živko Budimir i dopredsjednik Mirsad Kebo da podnesu ostavke, jer ona većina koja je njih imenovala na te dužnosti više ne postoji. Svojim ostavkama oni bi otvorili proces izbora novog rukovodstva FBiH, a time i popune Vlade novim ministrima, kazao je u intervjuu za Večernji list dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH iz reda hrvatskog naroda Tomo Vidović.

Završeno prije odmora

- Može se dogoditi da se i do kraja srpnja okonča cijeli proces rekonstrukcije vlasti na federalnoj razini, dodao je Vidović. Kako doznajemo, proces rekonstrukcije vlasti bi trebao biti gotov prije ljetnih odmora. Lideri političkih stranaka nakon toga će se posvetiti ispunjavanju uvjeta koje je pred njih stavila Europska unija. Prema našim saznanjima već se dogovaraju sastanci na kojima bi se razgovaralo o provedbi presude Sejdić-Finci. O izmjenama Ustava već intenzivno razgovaraju izaslanstva dva HDZ-a i SDP-a, a nakon Bruxellesa ide se u smjeru dogovora i s ostalim strankama, posebice iz RS-a, Cilj je kako tvrde lideri pronaći rješenja najbolja za sve. Usporedo s ovim idu i daljnji dogovori na federalnoj razini. Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić nazočio je i sastancima s liderima u Bruxellesu, te se također idući tjedan nastavlja rekonstrukcija vlasti planiranom dinamikom. Kako doznajemo na redu su nova poduzeća, ali prije toga je odluka o sazivanju sjednice Vlade FBiH na kojoj bi se Nikšić trebao očitovati o smjenama ministara na što su ga pozvali federalni zastupnici.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
13:16 30.06.2012.

Ako ovaj tip hoce nesto pomoci, onda neka da ostavku jer sjedi u stolici koja mu ne pripada!

Smiljan Šokić
15:25 30.06.2012.

Ako tako napraviš Komšiću biti ćeš rehabilitiran za sva vremena. HDZ će ti sve zaboraviti. Postati ćeš umjesto ilegalan- legalan, umjesti izdajnika . heroj. Postati ćeš pravi heroj. Znaj da HDZ zna kažnjavati, ali zna i nagraditi. Zna progoniti, alii i milovati. Sličnog ste vi profila HDZ= SDP. Ne znam samo gdje je više komunjara. Teško je prebrojiti. Usmjeri se na vrijeme i promijeni dres. Neka ti tu bude uzor drug Čović. On zna kako se putuje od petokolonaša, preko udbaša pa do "hrvatskog stožernika". Odradio si svoje Komšiću. Pridruži se klubu onih koji su kroz politiku proputovali, a da nisu ništa vidjeli. Eh , kad bi još i Juga bila moguća?

IV
ivo33hzhb
15:53 30.06.2012.

Ovaj sto kaze to stoji. Dovoljno je samo vidjet ovih par naslova sa strane teksta,vezano uz njegovo ime. Na svu srecu nece jos dugo moci grijat stolicu koja mu nepripada!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?