Dvodnevni skup

Počelo prvo regionalno okupljanje elitnih policijskih postrojbi

Specijalci
23.06.2012.
u 14:05

Središnja tema dvodnevnog skupa je ''Uloga elitnih policijskih postrojbi u borbi protiv terorizma''

U organizaciji Specijalne policijske postrojbe Federalne uprave policije danas je, konferencijom, u Sarajevu počelo prvo regionalno okupljanje elitnih policijskih postrojbi. Središnja tema dvodnevnog skupa je \'\'Uloga elitnih policijskih postrojbi u borbi protiv terorizma\'\', a prisutni su rukovoditelji elitnih policijski postrojbi iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Hrvatske i BiH te specijalci koji će sudjelovati na natjecanju u streljaštvu. Skupu prisustvuju Zlatan Bajramović s Fakulteta političkih nauka (FPN) Sarajevo i Anes Čengić, načelnik Odjela za borbu protiv terorizma Federalne uprave policije.

U pozdravnom govoru, zapovjednik Specijalne policijske postrojbe Federalne uprave policije Ibro Bešlija, između ostalog, rekao je da je terorizam globalni problem i kao takav zahtijeva globalni pristup u njegovom rješavanju.

\"Nijedna mu se država ne može samostalno suprotstaviti i zato je naša suradnja od ključne važnosti. Osnovna značajka terorizma je ulijevanje straha građanima. Mi im moramo ulijevati povjerenje. To građani naših zemalja od nas očekuju\", kazao je. Vlado Azinović, docent na FPN-u u Sarajevo i generalni tajnik Atlantske inicijative održao je predavanje o temi \'\'Terorizam 2001. - 2012: Novi izazovi i moguće pouke\'\'. Na platou Veliko polje na Igmanu bit će održana taktičko-pokazna vježba \'\'Kamp 2012.\'\' Specijalne policijske postrojbe Federalne uprave policije. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada sudionicima natjecanja u streljaštvu, na strelištu Suhodol, planirano je za poslijepodne.

\"U ovom 12. terminu Demo tim, sastavljen od specijalaca iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije i BiH, demonstrirat će upad u objekt, uz upotrebu bojeve municije\", priopćila je Federalna uprava policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?