Trener: Toni Karačić

Pobjedom protiv sastava Čelika žele učvrstiti treće mjesto

Široki
Tomislav Miličević
09.05.2010.
u 13:19

Domaćin u svojim redovima nema kartoniranih i ozlijeđenih igrača, što bi u velikoj mjeri trebalo pomoći domaćem treneru

Nogometaši Širokoga Brijega samo drže svoju europsku sudbinu u rukama. Drže 3. mjesto na ljestvici s tri boda prednosti (45 bodova) ispred pratitelja Sarajeva i Zrinjskog (po 43).

Svjesni težine susreta

Da bi tu i ostali, moraju večeras (20 sati na Pecari) svladati Čelik. Iako je razlika na ljestvici između ova dva kluba čak šesnaest bodova, svi na Pecari svjesni su kako ih protiv Zeničana čeka teška zadaća. Naime, Čelik je na rubu drugoligaške provalije i pokušat će s Pecare odnijeti bod, o čemu svjedoče optimistične izjave trenera Omera Kopića i njegovih nogometaša.

- Logično je da Čelik ne dolazi u goste kako bi potpisao predaju, ali mi imamo svoje planove. Naravno, zanima nas pobjeda. Bolji smo i nadamo joj se. Nemamo ozlijeđenih ni kartoniranih igrača, čitav tjedan dobro smo radili, raspoloženje je odlično, kaže trener Toni Karačić, čija je momčad imala lagani trening i jutros na dan utakmice.

- Momčad koja pobjeđuje ne mijenja se, međutim u sastav sigurno ulazi Wagner koji nije igrao u Trebinju. Topić se oporavio, ali neće konkurirati za nastup osim u slučaju prijeke potrebe. Imam dvojbi i tko će u veznom redu biti u paru s Wagnerom. Nije isključeno da tu zaigra Brazilac Luciano, koji se nametnuo vrijednim radom na treninzima, rekao nam je Karačić. Zanimljivo je da su često Čeliku susreti protiv Širokoga Brijega “sudbonosni”.

Posebice se pamte dva susreta prošlih godina, kada su Zeničani uspijevali u dva navrata okrenuti vodstvo Širokog Brijega od 2:0 u 4:2 i 3:2. Bile su to burne utakmice, uz puno repova zbog čudnih sudačkih odluka i raznih neregularnosti. No, oba ta susreta igrana su na Bilinu polju, ovaj put na Pecari ne očekuje se toliko dramatičnosti. Od vijesti s Pecare zanimljiv je i podatak o održavanju godišnje skupštine. Sva izvješća su prošla, poslovanje kluba je pozitivno, a po običaju sve je trajalo manje od pola sata.

Bez mirnog sna

U idućih mjesec dana nogometaši Čelika neće imati miran san, a neki možda niti čistu savjest, jer se njihov tim bori za opstanak u Premijer ligi BiH. Četiri susreta s Hamletovskim “Biti ili ne biti...”, ako to njima nešto znači! Teško će biti treneru Omeru Kopiću iz sljedeća četiri susreta izvući maksimum iz svoje momčadi, a već prvi ispit je danas sa Širokim Brijegom.

- Činjenica je da idemo u goste momčadi koja tradicionalno igra dobro protiv nas. Sa Širokim imamo neugodnu tradiciju, međutim tradicije su tu da se ruše. Pred nama su još četiri vrlo važna kola, ali sam uvjeren da će Čelik sačuvati premijerligaški status, rekao 
je Omer Kopić, trener Čelika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije