Optužnica

Petnaest optuženih zbog šverca cigareta

Uhićenje
22.03.2013.
u 11:11

U optužnici Tužiteljstva BiH i imena nekoliko graničara, ali i pripadnika SIPA-e i Uprave za neizravno oporezivanje BiH

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv petnaest osoba uhićenih u policijskoj akciji “Grand” zbog sumnje da su kao organizirana kriminalna skupina krijumčarili cigarete i drugu visokotarifnu robu. U optužnici na kojoj se nalaze imena nekoliko graničnih policajca, ali i pripadnika SIPA-e i Uprave za neizravno oporezivanje BiH navodi se da je ova skupina dulje vremensko razdoblje krijumčarila cigarete iz Crne Gore u BiH.

Imena optuženih

Kao vođa označen je Predrag Ilić zvani Baja (39) iz Bileće, a na optužnici su se našli i njegovi sugrađani Gordan Radovanović (27), Ljubiša Samardžić (45) i Boriša Boljanović (29), kao i Veljko (29) i Dušan Ilić zvani Dule (47) iz Trebinja te Spasoje Miličević (44) iz Berkovića. Među optuženima je i djelatnik SIPA-e Dragiša Kenjić (30) iz Istočne Ilidže te granični policajci Nemanja Nogoštić (31) iz Istočnog Sarajeva, Nebojša Brborić (33) iz Trebinja i Muamer Mezit (39) iz Mostara, kao i Miro Ćorić (58) iz Širokog Brijega, radnik UNO-a BiH, kojemu se spočitava da je pristao i obećao optuženom Predragu Iliću povrat krijumčarenih cigareta. Optuženi su i Ranko Vuković (44) iz Foče i Dražen Grubišić (36) iz Posušja.

Odavanje tajni

U Tužiteljstvu BiH je potvrđeno da se neki od članova, osim za krijumčarenje neocarinjene robe, terete i za odavanje tajnih podataka, kao i zloupotrebu službenog položaja ili ovlasti i primanje dara i drugih pogodnosti. Podsećaju da je prilikom pretresa objekata osumnjičenih osoba pronađeno 121.927 kutija cigareta raznih marki, koje nisu bile obilježene poreznim markicama BiH. Maloprodajna vrijednost cigareta iznosila je 329.202 maraka i bile su namijenjene za dalje rasturanje, jer su ih deponirali u skladišta, tzv. štekove. Skupina je bila hijerarhijski uređena prilikom prebacivanja cigareta iz Crne Gore u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije