Grebnice

Otvorena je nova sportska dvorana

Posavina
Marko Mišković
27.09.2012.
u 10:10

Do sada je uloženo milijun maraka, a da bi se u potpunosti završili radovi koji su preostali potrebno je uložiti još oko 100.000 KM

Nakon završetka radova u Grebnicama je održana svečanost puštanja u uporabu prekrasne sportske dvorane dimenzija 20x40 metara. Konačnom useljenju u dvoranu najviše su se obradovali učenici osnovne škole i odbojkaši HOK Domaljevac. Kako je istaknuo Banimir Mijić ravnatelj OŠ Braće Radića Domaljevac, kamen temeljac za dvoranu postavljen je 2008. godine, a ukupni troškovi na izgradnji iznose oko jedan milijun KM. Na početku svečanosti ravnatelj Branimir Mijić pozdravio je sve nazočne. -Hvala svima koji su doprinijeli da u Grebnicama imamo moderno uređenu školu i sportsku dvoranu. Hvala na podršci narodu Japana i Vladi Kraljevine Japan koja je sagradila školu. Mnogi su imali sluha za izgradnju ove dvorane, od federalne Vlade, prethodne i aktualne Vlade Posavske županije, općine Domaljevac-Šamac i svih koji su na bilo koji način radili na ovom izuzetnom projektu, istaknuo je ravnatelj Mijić i dodao kako je do kompletnog završetka potrebno uraditi pomoćne tribine, grijanje i prilaze za publiku, a za to nedostaje oko 100.000 maraka. U ime lokalne zajednice pozdravne riječi uputio je Željko Josić načelnik općine Domaljevac-Šamac i naglasio da će sportska dvorana biti mjesto okupljanja, uspješnih rezultata, sportske rekreacije i društvenog života žitelja jedne od najmanjih općina u FBiH. Izrazio je zahvalnost institucijama koje su vodile projekt i koje su svojim zalaganjem omogućile da učenici imaju prekrasan objekt. -Na prvom mjestu je bivša predsjednica FBiH Borjana Krišto koja je ovdje prije četiri godine na veličanstvenom skupu položila kamen temeljac. Naša općina također je dala velik doprinos, rekao je općinski načelnik Željko Josić. Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta u Vladi ŽP Ivo Jelušić naglasio je da će županija poduprijeti svaki projekt ovakve vrste da se stvore što bolji uvjeti za realizaciju nastavnog procesa i poručio je učenicima: -Želim da u njoj ima puno smijeha, radosti, veselja i igre i da u njoj niknu novi sportski talenti. Morate biti svjesni da objekt još nije završen, potrebno je urediti ulaz u dvoranu i da jednog dana osvanu teleskopske tribine s kojih ćemo uživati u igri odbojkaša Domaljevca, rekao je ministar Ivo Jelušić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?