Il Fenomeno

Odlazak najvećeg nakon Pelea: Ronaldo se oprostio od žutog dresa

'Brazilian soccer star Ronaldo has his shoes hanging around his neck as he watches the awarding ceremony for victorious team France after the French national team defeated Brazil 3-0 in the 1998 Socce
'OLIVER BERG'
08.06.2011.
u 08:31

Brazilac Ronaldo (34), jedan od najvećih nogometaša svih vremena, oprostio se od reprezentacije na prijateljskoj utakmici s Rumunjskom u Sao Paolu koju je Brazil pogotkom Freda u 20. minuti dobio 1:0.

Il Fenomeno u igru je ušao u 30. minuti, a igrao je do kraja poluvremena. U oproštajnom susretu nabijenom emocijama, Ronaldo je čak mogao i zabiti. Imao je tri lijepe prilike, no sudbina je htjela da se najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava oprostio bez pogotka.

Na stadionu u Sao Paolu navijači su izvjesili transparente s imenima utakmica u kojima je Ronaldo zabijao na SP-ima, a igrači su se nakon što je sudac označio kraj prvoga dijela, poredali uz aut-liniju i pljeskom ispratili Ronalda s terena.

On je, vidno dirnut, uzeo brazilsku zastavu i u počasnom krugu pozdravio sve navijače.

- Hvala vam za sve što ste učinili za mene tijekom cijele moje karijere. Hvala vam što ste me prihvatili onakvog kakav jesam, što ste plakali kad mi je bilo teško, a smijali se kad sam se i ja smijao - istaknuo je Ronaldo očiju punih suza.

Dok je išao prema svlačionici, posljednji put kao igrač, navijači su glasno izvikivali ime svoga idola kojega su godinama obožavali i koji im je donio toliko radosti.

"Hvala, Ronaldo" i "Samo je jedan Ronaldo", samo su neke od poruka koje su bile obješene na tribinama Pacaembu stadiona.

Brazilac je osvojio dva svjetska naslova, a za nacionalnu vrstu nastupio 104 puta i postigao je 67 pogodaka, samo je Pele bio efikasniji sa 95 golova. Debitirao je sa 17 godina na SP-u u SAD-u, a u karijeri je nastupao za Cruzeiro, PSV, Barcelonu, Inter, Real Madrid, Milan i Corinthians.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije