MOSTAR

Od svibnja službenicima plaće manje za 10 posto

vijeće
VL FOTO
05.04.2011.
u 08:51

Proračun je usvojen jednoglasno, ali su pojedini vijećnici imali brojne primjedbe na raspored sredstava

Proračun Grada Mostara u iznosu od 62 milijuna maraka jučer je jednoglasno usvojen u Gradskom vijeću. Unatoč toj činjenici, mnogi su jučer imali primjedbi na ovakav proračun. Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić je istaknuo kako su zahtjevi bili veliki te da je razumljivo da svi ne mogu biti zadovoljni proračunom koji je usvojen.

Paziti svaku marku

- Jasno je da moramo paziti na svaku marku koju ćemo potrošiti jer samo tako možemo preživjeti ovu godinu. Ipak, osigurali smo normalno funkcioniranje grada, moramo pokazati odgovornost i provesti ono što piše u proračunu. Ovu godinu se moramo uklopiti u ono što imamo, ne možemo više ići u deficit - rekao je Bešlić nakon jučerašnjeg usvajanja proračuna. On je istaknuo kako se deficit u mostarskom proračunu vuče već godinama. Za takvo stanje je optužio županijske vlasti koji su donošenjem određenih zakonskih akata 2008. jednostavno ostavile lokalne zajednice bez znatnih iznosa novca. Tu je i problem iz 2009. kada proračun nije bio usvojen tijekom cijele godine, što je dovelo do akumulacije dugovanja. - Ako želimo biti ozbiljni, mi ove godine ne smijemo napraviti deficit. Imamo mogućnost da prodajemo imovinu grada i pokrivamo deficit, ali to svakako nije rješenje. Trebamo se bazirati na prikupljanje poreza i naknada koje pripadaju gradu, stanje će se odraziti i na plaće službenika. Ako budemo pametno radili, brzo ćemo vratiti plaće na prijašnju razinu i situacija će biti puno lakša - naglasio je gradonačelnik Bešlić.

Smanjenje plaća 10 posto

Inače, od svibnja će se svima koji primaju plaće iz gradskog proračuna osobni dohotci smanjiti za 10 posto. Gradske vlasti su istaknule kako nema drugog načina da se deficit smanji te kako se nadaju da će ozbiljnim radom i nadoknadom gubitaka ubrzo doći do poboljšanja situacije. - Nadamo se da ćemo ovu neugodnu situaciju brzo premostiti. Mi u Mostaru godinama nismo podizali plaće, a sada ih moramo smanjiti. Svjesni smo težine situacije, ali se nadamo da će se radom svih gradskih službi to stanje brzo ispraviti - zaključio je Bešlić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?