Posušje

Očekujući veći prostor, s više od 1700 osnovaca radi 170 djelatnika

posušje
Pero Crnogorac
30.03.2012.
u 10:25

Brpjne aktivnosti Sve spremo za rad Udruge roditelja koja će biti najbrojnija u regiji, a i šire

U OŠ Ivana Mažuranića u Posušju, s najviše osnovaca i djelatnika u BiH,  predočili su javnosti obilje zanimljivih tema i školskih vijesti.

Sedam kabineta

Zbog nevremena nastave nije bilo je 17 radnih dana, a u školi se izvode završni radovi na katu koji će “donijeti” devet novih učionica i sedam kabineta, što mnoge raduje. Ravnatelj te brojne škole s više od 1700 osnovaca Zdravko Pirić s nastavnim osobljem predočio je najnovije, uglavnom, ohrabrujuće vijesti. Pitali smo kako će i kada završiti nastava jer je bilo dužih prekida.

“Sve radimo po planu i programu, a izgubljene dane i sate namirit ćemo redukcijom proljetnog raspusta, pa će nastava završiti 12. lipnja”, potvrdio nam je ravnatelj. Zbog lošeg vremena, bilo je prekida na završetku radova na novom katu, ali ipak sve ide po planu jer izvršitelji rade planski pa će radovi biti završeni do kraja travnja, odnosno koji tjedan kasnije, tekuće 2012. godine. Radovi se financiraju iz proračuna Zapadnohercegovačke županije. Potom slijedi opremanje kabineta i učionica pa će posuški osnovci  iduću školsku godinu, svi su uvjereni, dočekati s više školskog prostora i u boljim uvjetima rada.

Školski portal

Pred 170 djelatnika (120 žena i 20 muškaraca), što je još jedna zanimljivost, veliki su izazovi do kraja godine jer su u programu županijsko natjecanja iz matematike (31. ožujka) – Dani hrvatskog jezika, kulturna baština moga kraja i druga. Nakon pokretanja školskog lista Smiješak, u pripremi je drugi broj s obiljem školskog materijala i fotografija. Krenut će i školski portal, a prije tri dana utemeljena je Udruga roditelja koja će, opet, biti najbrojnija u regiji.

Vrijedi zabilježiti i izbor ravnatelja Pirića za predsjednika predsjedništva Asocijacije ravnatelja osnovnih škola u Bosni i Hercegovini iz reda hrvatskog naroda. I uz neke svakodnevne teškoće ta je škola najveselija iz koje “izviru” budući nositelji razvitka posuškog kraja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?