Prekretnica u ratu?

Obama šalje direktnu vojnu pomoć sirijskim pobunjenicima!

'U.S. President Barack Obama adjusts his tie before receiving an honorary Doctor of Laws degree at the graduation ceremony of the class of 2013 at Morehouse College in Atlanta, Georgia May 19, 2013.
Reuters/PIXSELL
14.06.2013.
u 09:53

Američki predsjednik Barack Obama dozvolio je slanje američkog oružja sirijskim pobunjenicima nakon što se uvjerio da je sirijska vojska koristila kemijsko oružje protiv opozicijskih snaga.

Američki predsjednik Barack Obama dozvolio je slanje američkog oružja sirijskim pobunjenicima nakon što se uvjerio da je sirijska vojska koristila kemijsko oružje protiv opozicijskih snaga, piše Reuters.

Bijela kuća je potvrdila da će SAD pružiti "direktnu vojnu pomoć" opozicijskim snagama, no nisu potvrdili da će to biti oružje, što bi značilo odustajanje od Obamine politike otpora prema naoružavanju pobunjenika. No, američki dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, potvrdio je kako će "u paketu" biti i oružje.

Dosad je Obama bio mnogo oprezniji od Velike Britanije i Francuske koje su nagovorile EU da skine embargo zbog kojeg pobunjenici nisu mogli doći do oružja. - Predsjednik je jasno rekao da je granica korištenje kemijskog oružja ili njegovo slanje terorističkim grupama - kazao je Obamin savjetnik za nacionalnu sigurnost Ben Rhodes te dodao kako je zbog toga Obama promijenio politiku.

- Naša obavještajna zajednica je doznala da je Assadov režim koristio kemijsko oružje, uključujući i plin sarin - kazao je Rhodes te dodao kako procjenjuju da je od kemijskog oružja do sada poginulo od 100 do 150 ljudi.

>>Sirijski pobunjenici ubili najmanje 60 provladinih boraca

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?