susjedi u nevolji

Nezadovoljni seljaci u BiH traktorima blokirali granice

traktori-novi
Željko Hladika
08.08.2011.
u 12:18

"Smatramo da se 54 milijuna maraka namijenjena za poticaje moraju pravilo rasporediti"

Poljoprivrednicima nije lako. Kako onima u Hrvatskoj, tako i onima u susjednoj Bosni i Hercegovini. Prema pisanju portala Dnevni avaz, katastrofalno stanje u kojem se nalaze poljoprivrednici u BiH natjeralo ih je da jutros oko deset sati svojim traktorima blokiraju granične prijelaza Orašje, Izačić, Kamensko i Doljani uz  prosvjed ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu.

Prosvjed je organizirao Seljački savez FBiH u koordinaciji s federalnim i kantonskim poljoprivrednim udruženjima. S granica se, kažu, neće micati sve dok Vlada ne udovolji njihovim zahtjevima.

Granični će prijelazi biti blokirani sve dok Vlada FBiH ne ispuni zahtjeve.

– Seljacima u samostalnoj BiH nikada nije bilo gore i zato tražimo što brže ispunjenje naših zahtjeva – kazao je Dragan Pavlović, predsjednik Seljačkog saveza.

– Mi ne udaramo na federalni proračun nego smatramo da se  54 milijuna maraka namijenjena za poticaje moraju pravilo rasporediti – istaknuo je Pavlović i najavio sastanak s predstavnicima Vlade FBiH i resornog ministarstva zbog rješavanja problema poljoprivrednika.

U Vladi je, doznaje Avaz, održana izvanredna sjednica kako bi se stanje što prije riješilo.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

KO
kolovoz
21:25 08.08.2011.

nije li onaj ivankovic ministar u tom resoru sto pred izbore obilazi i poplavljenu posavinu-citaj zitnicu-a sredstva za poticaje kazete ne dijele transparentno-idite blokirajte lijanovice ako je to jos fizicki uopce moguce

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije