prosvjedi

Neredi u Sudanu: Uništili njemačku i britansku ambasadu

jemen,prosvjednici
Reuters/PIXSELL
14.09.2012.
u 15:15

Prosvjednici su upali u veleposlanstvo, razbili prozore, poderali njemačku zastavu te zapalili vatru ispred glavnih vrata. Istovremeno bacaju kamenje i na britansko veleposlanstvo

Prosvjednici su upali u veleposlanstvo Njemačke u sudanskoj prijestolnici Kartumu te poderali zastavu, razbili prozore i zapalili vatru ispred glavnih vrata, javljaju svjetski mediji. Već danima prosvjeduju zbog najave antiislamskog filma objavljenog na internetu, a nakon uništavanja britanskog veleposlanstva, sada su se okomili i na njemačko.

Bacaju kamenje na obje zgrade, a policija je morala koristiti suzavce kako bi zaustavila oko 5000 prosvjednika. Oni, osim toga, pokušavaju ući i u britansko veleposlanstvo.

Svi zaposlenici veleposlanstva su dobro, a njemački ministar vanjskih poslova kazao je da su prosvjednici nakon uništavanja zgrade ondje postavili islamsku zastavu.

>> Napali i veleposlanstvo SAD-a u Jemenu, prosvjednici pale zastave

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije