Vandalizam

Nepoznati vandali u božićnoj noći pokidali ukrase s kuća

vandalizam
Braco Selimović
27.12.2011.
u 11:30

Ogorčeni mještani su uvjereni da je ovaj vandalski čin djelo nekoga tko dobro poznaje teren, jer da bi se ukrasi skinuli, moralo se ući u svako dvorište

Mještani naselja Potoci-Polje, koje se nalazi u Bijelom polju, sjeverno od Mostara, drugo jutro Božića bili su neugodno iznenađeni primijetivši da je za protekle noći netko pokidao i odnio božićne ukrase kojima su ukrasili svoje kuće, terase i drveća. Cijela jedna ulica, koja je dugačka više od dva kilometra, ostala je bez božićnih ukrasa. Skinuti su sa svake kuće koja se nalazi uz ulicu. Tome je, prema riječima mještana, uvelike pridonijelo i to što se javna rasvjeta, zbog ušteda, gasi u dva sata iza ponoći. Tada cijela ulica ostaje u potpunom mraku.

“Mi ovdje mirno živimo. Kad smo se tek vratili, bilo je očekivati da će biti i problema u međunacionalnim odnosima, ali osim pojedinačnih izgreda, nije ih bilo. A ovo što se sada dogodilo, to je vandalizam. Vandali koji su ovo učinili nisu imali materijalne koristi. Potrgali su lampice, a ostavili produžne kablove na kojima su mogli više zaraditi. Dakle, ovo je rađeno s drugim ciljem, a to je da se izazove nova netrpeljivost”, istaknuo je Dragan Raič, mještanin naselja Potoci-Polje, čija se kuća također našla na meti vandala.

Ogorčeni mještani su uvjereni da je ovaj vandalski čin djelo nekoga tko dobro poznaje teren, jer da bi se ukrasi skinuli, moralo se ući u svako dvorište. Naglašavaju i kako su uvjereni da ovo nije djelo jedne osobe, nego najmanje dvije, kao i da su stigli automobilom. “Ulica je duga dva kilometra, ima ovdje dosta kuća. Vandalima je za ovo trebalo barem dva sata da sve poskidaju” - ističu mještani. Inače, odnosi između Hrvata i Bošnjaka su, prema njihovim riječima, sasvim pristojni. Kažu, rat je bio i prošao, valja živjeti dalje. Tim više im ovaj vandalski čin pada teže. “Jasno je kao dan da je ovo inscenirano. Nastranu i ukrasi, kupit ćemo nove, to nije problem, ali ovo je napravljeno da se unese nemir među ljude. Ovako vrlo lako može doći do sukoba širih razmjera, a kome to treba?” - šireći ruke govori Slavko Mandić, mještanin.

Po onome što smo zatekli, nekome očito treba. Kome? Mještani ovoga naselja nadaju se da će policija u što skorije vrijeme pronaći počinitelje i otkloniti nemir koji se uvukao među ove ljude.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?