Europa tako blizu

Naši navijači su najbolji u BiH, a zaslužili su europske susrete

Zrinjski
Stojan Lasić
07.05.2010.
u 15:34

U posljednje vrijeme mladi nogometaš Zrinjskog igra na lijevom boku obrane i njegova forma raste

Nogometaši Zrinjskog u posljednja četiri kola prvenstva u Premijer ligi BiH pokušat će stvoriti sebi situaciju u kojoj bi se nekako mogli dokopati mjesta koje vodi u Europu.

Bez predaje

Prema nekim kalkulacijama, plemićima je potreban stopostotni učinak kako bi bili sigurni u osvajanje jednog od mjesta koje jamči europsku scenu. Iako je to na prvi pogled teška misija, u taboru mostarske momčadi smatraju da takvo što ipak mogu ostvariti.

- Moramo dati sve od sebe kako bismo u finišu prvenstva ostvarili plasman na europsku scenu. Sigurno nam neće biti lako, ali sigurno se nećemo ni predati. Poraz od Sarajeva, izravnog konkurenta, sigurno nije pomogao našoj momčadi, ali ipak nismo ispali iz svih kombinacija. Na Koševu smo poraženi 3:0, iako smatram da takav rezultat nije oslikao realno stanje snaga na terenu. Naša momčad je puno bolja nego što rezultat iz te utakmice može pokazati - kazao nam je Marin Aničić.

U posljednje vrijeme Aničić se ustalio u prvoj momčadi, na lijevom boku obrane. Kaže kako mu to mjesto odgovara. Zbog tri žuta kartona u sastavu Zrinjskog u idućem kolu neće igrati pouzdani Toni Šunjić. Polivalentni Aničić je u nekoliko dosadašnjih navrata u sastavu igrao na mjestima na kojima su nedostajali drugi nogometaši.

- Najvažnije mi je da igram i da se nastavljam razvijati kao nogometaš. Zasad se, prema mome mišljenju, solidno snalazim na lijevom boku, a i moja forma je u porastu otkako sam se ustalio na tom mjestu. Ipak, rado prihvatim svaki izazov koji pred mene postavi struka - kaže Aničić.

Zbog navijača

U svojoj drugoj sezoni u prvoj momčadi Aničić dobiva sve više prostora. Tvrdi kako mu ponekad teško padaju kritike, ali da ga ništa ne veseli kao pohvale i pljesak navijača.

- Sretan sam kada nas navijači isprate pljeskom nakon utakmica. Oni su najbolji navijači u BiH, prate nas na svakoj utakmici. Normalno da mi njihove pohvale gode, a zbog njih moramo odigrati u finišu prvenstva iznad svojih mogućnosti kako bismo se dokopali Europe - dodao je mladi nogometaš Zrinjskog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije