Problemi u Grudama

Načelnik Marić na liječenju, a Općinsko vijeće izvan funkcije

grude
Zoran Grizelj
13.01.2012.
u 10:40

Ljubo Grizelj - Na svakoj zakonito zakazanoj sjednici Općinskog vijeća spremni smo biti nazočni

Općinsko vijeće Gruda postaje sve veći problem ove općine. Davno je bio drugi mjesec 2011., kada je održana posljednja sjednica na kojoj se govorilo o aktualnim pitanjima i problemima. U ožujku prošle godine, Vijeće se raspalo i od tada nema redovitih sastanaka, ni određenih pomaka u razvitku Gruda. Studeni prošle godine, bio je prvi korak prema uspostavi OV, no jedan glas nedostajao je Ljubi Grizelju iz reda HDZ-a BiH da postane novi predsjednik. Iz NSRZB-a tada je kandidiran Miro Pejić, no ni on nije imao dovoljno glasova i sjednica je doživjela svojevrsni debakl. - U petak ćemo održati kolegij na kojemu ćemo donijeti konačnu odluku o datumu sjednice. Velika je vjerojatnost da će se sjednica održati u četvrtak ili petak u sljedećem tjednu, kaže Pejić.

Rebalans proračuna

Načelnik općine Grude Viktor Marić, nedavno je donio Odluku o rebalansu proračuna općine za 2011. kao i Odluku o privremenom financiranju općine, da bi se omogućilo daljnje nesmetano financijsko funkcioniranje. Načelnik nam je potvrdio da se nalazi u bolnici na liječenju, stoga ga nismo ni željeli zamarati pitanjima. Komentar na ovu informaciju dobili smo od Ljube Grizelja: - Svakoj sjednici, koja je na zakonit i legalan način sazvana, mi smo spremni pristupiti. Ukoliko NSRZB sazove jednu takvu sjednicu, vijećnici HDZ-a odazvat će se. Predstavnik kluba vijećnika HDZ 1990 Mladen Leko, kazao nam je da još nije dobio službeni poziv, no ukoliko do njega dođe, vodstvo stranke na kolegiju će donijeti odluku o pojavljivanju ili nepojavljivanju na sjednici. Iz HSP-a smo kontaktirali Josipa Šimića, bivšeg predsjednika OV Gruda. - Nas u HSP-u nikada, pa ni sada, nisu zanimale sjednice, nego odluke za dobro općine. Što se tiče koalicija, trenutno nismo zainteresirani za takav oblik suradnje.

Podržati odluke

Mi smo u oporbi i doći ćemo podržati korisne odluke koje se nađu na dnevnom redu, ukoliko budemo pozvani. Situacija je prema svim pokazateljima dosta složena. Trenutno, Grude, dok je načelnik na liječenju, a OV izvan funkcije, nemaju rukovodstvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?