ZENICA

Na deponiju pronađen fetus star pet mjeseci

stop
VL FOTO
10.02.2012.
u 11:49

Policija traga za majkom i njezinim pomagačima u Travniku

Nakon što je na regionalnom deponiju Mošćanica kod Zenice pronađen fetus star pet mjeseci ustanovljeno je da se radi o dovezenom otpadnom materijalu s područja Travnika. Istražni tim je zatražio da se obavi obdukcija pronađenog fetusa kako bi se utvrdila njegova starost i koliko je prošlo od kada je izvađen, saznali smo iz policijskog izvora. O tome će se znati nakon nalaza obdukcije koju će u prosekturi Županijske bolnice Zenica obaviti sudski medicinski vještak dr. Zdenko Cihlarž. Kompletan slučaj se istražuje u suradnji sa MUP-om Srednjobosanske županije, ali za sada nema indicija da je počinjeno neko od kaznenih djela.

Najvjerojatnije će slučaj biti upućen u Tužiteljstvo SBŽ-a, zbog mjesne nadležnosti.

Za sada, prema prvim informacija istražnog tima, fetus je ubačen u kontejner u zapadnom dijelu Travnika, odakle se ponedjeljkom sakuplja smeće i dovlači na RSD Mošćanica. Tamošnja policija je obišla sve medicinske ustanove, ali o nemilom slučaju nitko ništa nije znao.

- Trenutačno jedino imamo locirano mjesto kontejnera, a to je u naselju Kalibunar. Vještačenjem fetusa pokušat ćemo doći do majke, koja je pobacila, a veće su prilike da je pronađemo ukoliko je ranije rađala. Tragamo i za mogućim pomagačima.

Otpad je tog jutra prikupljan u zgradama Muslimanke i nizu zgrada Grozdovi te stambenom kompleksu blizu bolnice Travnik. Isključena je mogućnost da se radi o fetusu iz bolnice, jer se tamo strogo provodi procedura - kažu iz Policijske uprave Travnik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije