presudio sam sebi

Muškarac koji se zabarikadirao u kući pronađen mrtav!

policija, rakovica (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/14
05.03.2013.
u 16:26

Sestra koja je bila u kući sa Pavom Špoljarićem je zbrinuta, a tijekom akcije policija nije upotrijebila vatreno oružje.

Muškarac koji se u utorak nakon što je ispalio nekoliko hitaca zatvorio u kući u Jelovu Klancu pronađen je mrtav. Višesatna drama u Rakovici kod Slunja tako je okončana samoubojstvom 35-godišnjeg Pave Špoljarića.

- Ulaskom djelatnika policije u kuću zatečeno je mrtvo tijelo muškarca. Zasad mogu reći samo kako je riječ o samoubojstvu, a drugi detalji bit će poznati nakon očevida - rekao je Nenad Katić načelnik policijske postaje Slunj.

Sestra koja je bila u kući sa Špoljarićem je zbrinuta, a tijekom akcije policija nije upotrijebila vatreno oružje.

Tijekom cijele devetosatne drame u Rakovici policija ni u jednom trenutku nije uspjela uspostaviti kontakt sa Špoljarićem koji je bio zabarikadiran u kući. Nije odgovrao čak ni na pozive iz megafona. Karlovačka policija službeno je potvrdila i priče mnogobrojnih susjeda kako je riječ o čovjeku koji nije imao problema sa zakonom. Njegovo ime ne spominje se u policijskim kaznenim evidencijama.

Pripadnici specijalne policije kao i pregovarači povukli su se s poprišta događaja u 21.40 sati.

– Ne znam što se dogodilo tom našem nesretnom Pavi. Istina je da je on već godinama psihički bolesnik, a to im je i obiteljska crta, no nikad dosad nije bio agresivan niti je sve ove godine koje živimo nedaleko jedan od drugog pokazivao da bi mu se išta ovakvo moglo dogoditi. S njegovim ocem bio sam danas oko 13.30 sati. Normalno smo se rastali, a nakon toga nije prošlo ni pola sata kad su se začuli prvi pucnji – rekao je jedan od susjeda obitelji Špoljarić u Jelovu Klancu.

Mnoštvo okupljenih Rakovčana ispred policijske barikade u središtu općine komentiralo je ovaj neobičan događaj dok je policija pregovorala sa Špoljarićem. Naglasili su da  uz Pavu u kući živi još devetero članova obitelji, njegov otac, majka, brat, sestra, bratova supruga i njihovih četvero djece. Jedna sestra živi nedaleko od njih u Rakovici. Psihičkih problema, kako kažu mještani, imala je njegova majka, ali i sestra Nada koja je bila s njim u kući.

Muškarac se zabarikadirao u kuću iz koje su se čuli pucnjevi iz vatrenog oružja. Kuća se nalazi oko kilometar i pol od središta općine i 300 metara tamošnje osnovne škole. Ipak, djeca nisu bila u opasnosti jer je nastava završila prije ovog incidenta.

Karlovačka policija prvo je dobila dojavu o obiteljskom nasilju, a poslije je iz PU karlovačke priopćeno da, prema njihovim saznanjima, nema ozlijeđenih ni ranjenih. Nakon što se posvađao s bratom, pucao je iz pištolja u njega, a pri dolasku policije Špoljarić je, navodno iz pištolja, ispalio dva hica.

Na mjesto događaja stigla je i antiteroristička jedinica iz Lučkog te policijski službenici koji su pregovarali s muškarcem. Koji su motivi ovom postupku, zasad nije poznato.

>>Zet tijekom svađe iz pištolja pucao u maćehu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije