Koncert solista

Mostarskim solisticama buketi i ovacije publike

koncert
Stojan Lasić
15.03.2012.
u 10:03

Izvedena su djela A. Vivaldija, G. Briccialdi – 2 Carnevale di Venezia, F. Bende, K. Kenana – Night Soliloquy i J. S. Bacha – IV. Brandenburški koncert

Simfonijski orkestar Mostar i Fakultet prirodoslovno-matematičkih znanosti-Odsjek za flautu na studiju Glazbene umjetnosti, priredili su prekrasni koncert klasične glazbe, u prepunoj Galeriji kraljice Katarine Kosača. U programu su pored članova Simfonijskog orkestra sudjelovali solisti Maja Čorić (flauta), Ivana Zrimšek Šaravanja (flauta), Tina Korać (flauta), te prof. Vasilij Buzmakov (violina) i Damir Bunoza kao dirigent.

Izvedena su djela A. Vivaldija, G. Briccialdi – 2 Carnevale di Venezia, F. Bende, K. Kenana – Night Soliloquy i J. S. Bacha – IV. Brandenburški koncert, a publika je izvođače nagradila dugotrajnim pljeskom. U večeri klasične glazbe u Kosači su uživali sve dobne skupine, te su solistice Ivana Zrimšek Šaravanja, Tina Korač i Maja Čorić dobile bukete cvijeća i zaslužene ovacije. Inače, sve tri solistice pokazale su zavidno umijeće sviranja i dokazale da u ovom gradu stasavaju nove generacije klasičnih glazbenika. Studiraju u klasi prof. Ane Domančić na Odsjeku za flautu u Mostaru. Na ulazu u Galeriju kraljice Katarine mogli su se nabaviti i DVD-i s nastupa tri spomenute dame na koncertu etno glazbe koji je održan prošle godine u Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije