Srušili Željezničar

Mostarci nadigrali aktualnog prvaka BiH

Utakmica
Stojan Lasić
02.09.2013.
u 10:52

I kad su imali igrača manje, plemići su mogli do vrha natrpati mrežu plavih

Nogometaši Zrinjskog su u jednom od najvećih derbija Premijer lige ostvarili pobjedu protiv Željezničara (2:1). Zrinjski je bio bolji dobar dio susreta, dok su razdoblja bolje igre Željezničara datirala iz dvije druge polovine oba poluvremena.

Briljirao Bekić

- Mislim da smo dominirali tijekom cijele utakmice, mislim da smo pokazali koliko smo kvalitetna momčad, nismo iskoristili svoje prilike, tu dominaciju, posjed lopte koji je bio na našoj strani. Na žalost, primamo dva gola bezveze i pored umjetničkog dojma koji stvaramo, naša realizacija je slabija a olako primamo golove. Žalim za ovim porazom, najrealnije bi bilo neriješeno - kazao je Dino Đurbuzović, trener Željezničara.

S Đurbuzovićevom izjavom se ne možemo složiti. Oba pogotka Zrinjskog bila su plod lijepih akcija. Nisu bili “bez veze”. Briljirao je Bekić koji je u mostarskom dresu odigrao možda i svoju najbolju utakmicu. Postigao je lijep pogodak, a kasnije vrhunski poslužio Simeunovića za njegov pogodak. Pored toga Zrinjski je i pored igrača manje u polju u dobrom dijelu drugog poluvremena mogao do vrha napuniti mrežu gostiju. Još jedan Bekićev pogodak poništen je zbog opravdanog zaleđa, ali je šuteve Đurića i Aničića obranio raspoloženi Hadžić, kojemu bi Đurbuzović trebao biti zahvalan, jer zbog njega Željo pod Bijelim brijegom nije doživio debakl. Željezničar je dosta vremena vršio pritisak na gol Zrinjskog, ali ta momčad osim lijepog pogotka nakon toga nije na pravi način zaprijetila. Iako su ponekad reakcije zadnje linije Zrinjskog nelogične, pogotovo u fazi napada i iznošenja lopte, plemići organizirano igraju obranu. U dosadašnjih šest kola zabili najviše pogodaka u ligi (zabili 11), a primili su najmanje (primili 4).

- Moji dečki su kvalitetno, odlično i hrabro ušli u ovu utakmicu kako bi pokazali da zavređuju više poštovanja. Mislim da su ovom utakmicom i potvrdili to. Vrlo kvalitetno smo ušli i rano poveli. Imali smo problema krajem prvog dijela kada smo primili pogodak. U drugom dijelu smo pokazali nešto što krasi ove igrače, a to je zajedništvo i vjera da možemo ovako kvalitetnog protivnika kao što je Željo dobiti bez obzira na isključenje. Smatram da su naši igrači zaslužili još veću pobjedu. Zahvaljujem mojim dečkima na jednoj hrabroj utakmici i hvala navijačima na podršci - kazao je Branko Karačić, šef stručnog stožera Zrinjskog.

Loša izvedba sudaca

Derbi sa Željezničarem pratilo je oko 5000 gledatelja s tribina. Oni su mogli vidjeti nekoliko lijepih pogodaka, vrlo dobru igru s obzirom na rezultatski značaj, ali i jako pogubljenog suca Ognjena Valjića, koji je nepotrebno sebe stavljajući u prvi plan, gotovo uništio derbi. Mahao je Valjić kartonima nekad i nepotrebno. Istina, na utakmici se igralo čvršće, ali kada se zna da je domaćin imao pet žutih i jedan crveni karton, te da su gosti imali tri žuta, netko tko nije gledao utakmicu pomislit će da se na terenu vodio rat. U nekoliko navrata je toliko naživcirao publiku da su sudačkoj trojci tribine skandirale “lopovi, lopovi”...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije