IGOR RADOJIČIĆ:

Moguće usvajanje mehanizma za suspenziju bezviznog režima

radojicic
VL FOTO
11.09.2013.
u 15:58

Radojičić je poručio kako je Europa podijeljena oko toga treba li stanovnicima zapadnog Balkana ponovo uvesti vize za EU

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić smatra da bi Europski parlament mogao usvojiti mehanizam za suspenziju bezviznog režima za pojedine zemlje, ali da to ne znači automatsko ukidanje bezviznog režima.

Radojičić je naveo da su se tijekom nedavnih razgovora sa međunarodnim dužnosnicima na Bledu o ovom pitanju iskazali dosta različiti stavovi, kako zemalja Europske unije, tako i zastupničkih grupa u Europskom parlamentu. 

\"Grupa konzervativaca u Europskom parlamentu podržava pravila i zakone koji bi propisali mehanizme za moguću suspenziju bezviznog režima\", rekao je Radojičić. 
On je dodao da se dio drugih političkih grupacija, socijalisti, demokrate, liberali i zeleni, protivi donošenju mehanizma, smatrajući ga potencijalnim udarom na stanovnike zemalja zapadnog Balkana. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?