Otkrivena tajna

'Mogli smo zadržati Hamiltona, ali nije bio vrijedan toga novca!'

'McLaren Formula One driver Lewis Hamilton of Britain reacts as he celebrates on the podium after winning the Italian F1 Grand Prix at the Monza circuit September 9, 2012.  REUTERS/Giampiero Sposito (
Reuters/Pixsell
05.01.2013.
u 10:32

Britanac Lewis Hamilton proveo je u McLarenu 14 godina, od toga zadnjih šest u formuli 1, a od iduće sezone vozit će za Mercedes.

Od iduće sezone, prvi put u 14 godina pored imena Lewisa Hamiltona neće stajati u zagradi McLaren. No, izvršni predsjednik te momčadi formule 1, Ron Dennis, ističe da je moglo. Samo da je bilo malo više volje s obje strane. Jedan od glavnih ljudi u McLarenu Martin Whitmarsh bio je spreman ponuditi Britancu ugovor kojim bi postao najplaćeniji vozač u F1. Ali, taj je potez bio stopiran.

- Mislim da je pogrešno portretirati cijelu priču na način da je Lewis napustio momčad. Jesmo li imali mogućnost stvoriti situaciju u kojoj smo mogli ostati zajedno? Kategorički tvrdim da jesmo. Bi li to bio ispravan potez? Nisam baš siguran - istaknuo je Ron Dennis jasno dajući do znanja kako su u McLarenu procijenili da Lewis Hamilton ne vrijedi onoliko novca koliko je tražio.

Svjetski prvak iz 2008. iduće će tri godine tako voziti u Mercedesu za 18 milijuna eura po sezoni.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?