Punih deset godina

Modne kreacije Stanke Zovko odišu životom i bojama

Stanka
28.02.2013.
u 11:02

Modnu čaroliju priznate modne dizajnerice, kojom obilježava veliki jubilej, ljubitelji mode moći će vidjeti na modnoj reviji 1. ožujka u Kosači

- Kada bih opisivala svoju modu, svoje kreacije riječima, onda bih prvo rekla da odišu životom i bojama. Iz njih zrači optimizam i nepredviđena razigranost kroja i oblika. Kao što je nakit ukras na ženi i služi samo toj svrsi, tako i haljina treba biti lijepa i slaviti ljepotu žene. Vođena tom idejom, kombiniram razne materijale, boje, nabore, trakice i ostalo da bih napravila kreaciju koja će biti posebna na svoj način i privući poglede mnogih kojima će se dopasti ta vedrina i razigranost. Dodajući poneki cirkon, cvjetić ili hrpice perlica, pravim čaroliju ugodnu oku pretvarajući haljinu u kreaciju – tako poznata bh. modna dizajnerica Stanka Zovko opisuje proces nastajanja svojih kreacija, jedinstvenih, neobičnih i posebno razigranih, koje već jedno puno desetljeće, pod imenom “Ozz Moda”, oduševljavaju ljubiteljice bh. modne scene.

Modna nadahnuća

Danas je njezin modni studio u shopping centru “Orca” mjesto gdje mnoge dame pronalaze svoj stil. I mnoge javne osobe vole Stankine kreacije koje smo tako viđali na raznim društvenim zbivanjima, manifestacijama, festivalima. Iako je još ranije zakoračila u izazove koje sa sobom nosi svijet modnih nadahnuća, posljednje desetljeće Stankine “Ozz Moda” kreacije postale su prepoznatljive diljem BiH, noseći pečat osebujnosti svoje kreatorice koja se dosad predstavila na brojnim modnim revijama. Upravo ovih deset osebujnih Stankinih godina povod je velikoj modnoj reviji koja će biti priređena u petak, 1. ožujka u 19:30 sati, u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače.

Kada se osvrnem na mojih 10 modnih godina, prva slika koja mi se pojavi pred očima jest ogromna količina – metri i metri razne tkanine koja ide unedogled preplićući se - jedna preko druge i tako se pretvara u raznolike haljine, kostime bluzice, kapute, suknje… Mnogo se toga izdogađalo u raznim smjerovima, ali za mene je najbitnije da se povećao broj onih koji žele nositi odjeću koju pravim - bilo da je namijenjena za dan i posao ili za večernje izlaske.

Odnos s klijentom

Inače, na modnoj reviji kojom ću obilježiti prvu dvoznamenkastu okruglu obljetnicu moje modne čarolije, bit će tridesetak večernjih haljina upotpunjenih vrhunskom šminkom i frizurom, a večer će glazbeno obogatiti mlada pijanistica Mirna na glasoviru - priča nam Stanka Zovko. Ova kreatorica osluškuje svakoga svoga klijenta, načas se pretvara u psihologa, najbolju prijateljicu, prepoznajući i točno definirajući senzibilitet svake osobe koja zaželi njezinu kreaciju. Baveći se tim poslom, Stanka je, kaže, ne jedanput osluškivala i bilo naše svakodnevice, društvenog života koji je tu, oko nas.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije