Čapljina

Mladi sve više ulaze u društvo darivatelja

capljina
Frano Matić
27.04.2012.
u 10:19

Kako vrijeme odmiče, sve je više čapljinskih srednjoškolaca koji djeluju kao volonteri Crvenog križa Općine Čapljina

Mladi su svjesni potrebe darivanja krvi čime se spašavaju tuđi životi, a nikad se ne zna hoće li time jednog dana spasiti i svoj život.

Trebaju motivaciju

No, mladi ipak trebaju neku malu motivaciju ili kvalitetnu edukaciju kako bi se u što većem broju odazvali na dobrovoljne akcije darivanja krvi i tako dali svoj ogromni doprinos u stvaranju dovoljnih zaliha krvi koje trenutačno mogu nekome spasiti život. Nikad se ne zna kada će ta ista krv na zalihama zatrebati i onome tko ju je dao. Još jedan test humanosti položili su i čapljinski srednjoškolci maturanti (završni razredi SS Čapljina) koji su jučer u velikom broju došli na akciju dobrovoljnog darivanja krvi koju je u suradnji s odjelom transfuziologije KBC-a Mostar organizirao Crveni križ Općine Čapljina. Akciji se odazvalo preko pedeset čapljinskih srednjoškolaca, ali zbog određenih zdravstvenih poteškoća dio njih nije na kraju mogao darivati svoju krv. ”U Srednjim školama stvaramo jednu bazu darivatelja krvi koja će nam u budućnosti biti jako važna jer su ovi mladi ljudi uvijek puni razumijevanja. Naravno da je srednjoškolcima dragocjeno slobodno vrijeme pa se mnogi i vesele toj nagradi od jednog slobodnog dana nakon što daju svoju krv, kazala je dr. Dragica Pavlović

Humana gesta

- Ovo je najhumanija gesta jer je krv jedini lijek koji se još uvijek ne može proizvesti u ovakvom obliku. Stoga srednjoškolci i studenti u posljednje vrijeme igraju jako važnu ulogu u oblasti darivanja krvi i stvaranja dovoljnih zaliha ove dragocjene tekućine, istaknula je Pavlović dok je pregledavala dragovoljce za darivanje krvi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?