DISKRIMINACIJA

Ministar Krajina ostavio 50 Mostaraca bez posla

krajina
VL FOTO
17.07.2011.
u 10:41

Umjesto u Mostar, sjedište agencije prebačeno u Sarajevo čime se nastavlja trend centralizacije Federacije BiH

Platformaška vlast koju predvode bošnjačke stranke odlučila je posve prekrižiti većinska hrvatska područja te centralizirati cjelokupnu upravu, a u tome im uvelike pomažu stranke s hrvatskim predznakom.

Naime, na posljednjem zasjedanju Zastupničkog doma Parlamenta Federacije na dnevnome je redu bilo donošenje zakona o osnivanju nove financijsko-informatičke agencije u Federaciji (FIA), kao specijalizirane organizacije za pružanje financijsko-informatičkih usluga temeljenih na podacima koje prikuplja iz različitih izvora u svezi uspješnosti poslovanja i pravnog položaja pravnih osoba. Ova agencija nastaje objedinjavanjem rada Agencije za financijske, informatičke i posredničke usluge čije je sjedište u Sarajevu kao i Agencije za pružanje usluga čije je sjedište u Mostaru. Prethodna Vlada Federacije BiH je prihvatila nacrt zakona koji je predložio tadašnji dopremijer i ministar financija Vjekoslav Bevanda, a prema kojemu je sjedište nove agencije trebalo biti u Mostaru.

Kada je, međutim, iz nelegalne platformaške Vlade stigao nacrt zakona u Zastupnički dom, posve je bilo izbačena odredba o sjedištu ove agencije. Na upit sadašnjeg zastupnika Bevande zašto nije navedeno sjedište te da je bilo usuglašeno da ova agencija bude u Mostaru, nije bilo nikakva odgovora. Kada je pak hrvatski klub dva HDZ-a predložio amandman s navođenjem da sjedište agencije koja će zapošljavati više desetaka visokoobrazovanih kadrova bude u Mostaru pokazalo se pravo lice platformaša. Odbačen je ovaj prijedlog. Na izravni upit nelegalnom ministru Anti Krajini koji dolazi iz redova HSP-a BiH što misli gdje treba biti sjedište agencije, bez imalo razmišljanja je odgovorio ‘bi bilo najlogičnije da bude smještena u Sarajevo’!

Hrvatski zastupnici ostali su u šoku, no većina bošnjačkih zastupnika dakako da je podržala stajalište navodnog ministra Krajine koji još uvijek sjedi na mjestu ministra financija i u Vladi Hercegbosanske županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?