Provjere u Srbiji

Milorad Dodik: Srbe u Haagu žele okriviti za sve i svašta

Milorad Dodik
25.08.2013.
u 18:35

U medijima u Srbiji se nagađa kako je provjereno 15-tak bivših dužnosnika Republike Srpske koji su se, tko zna zašto, skrasili u Beogradu.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske dosta je nervozno reagirao na najnovije provjere koje policija u Srbiji provodi nad nekadašnjim policijskim, vojnim i političkim dužnosnicima Republike Srpske koji žive u Beogradu, a sve navodno, prema zahtjevu Tužiteljstva BiH te je dodao da će "RS reagirati u vezi s tim". Prema Dodiku, te provjere su "kombinacija sarajevskog i haaškog nastojanja da se održi stereotip prema Srbima kao glavnim krivcima u proteklom ratu u BiH", javlja agencija Beta.

- Oni pokušavaju da sve - tko god je bio živ u to vrijeme, ispitaju zašto je bio živ, a ne zašto je u to vrijeme bio angažiran - rekao je danas Dodik dodajući kako je "degutantno da se 20 godina nakon rata izmišljaju neka nova imena i obavljaju provjere".

Ocijenio je da "mnogo stvari nije završeno" u vezi sa zločinima nad Srbima, ponovivši kako je Tribunal u Haagu "politički sud" koji "želi Srbe okriviti za sve i svašta" te podsjetio kako je "poznato nepovjerenje RS prema Sudu i Tužiteljstvu BiH". Agenciji Beta je u Tužiteljstvu za ratne zločine u Beogradu rečeno da su u nekim slučajevima provjere identiteta i boravišta u pitanju osumnjičeni, a u nekima svjedoci.

U medijima u Srbiji se nagađa kako je provjereno 15-tak bivših dužnosnika Republike Srpske koji su se, tko zna zašto, skrasili u Beogradu.

>>Dodik: Mogli smo kao zajednička zemlja ući u EU

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije