eksplozije na nebu

Meteoriti pali u Rusiji: Oštećene zgrade i oko 150 ozlijeđenih!

Zinedine Zidane
AFP
15.02.2013.
u 07:33

Prema neslužbenim informacijama, rusko zrakoplovstvo raketnim plutonom raznijelo je meteorit na više manjih dijelova na nadmorskoj visini od 20 km.

Nekoliko meteorita palo je jutros u ruskoj regiji Ural 1500 km istočno od Moskve uzrokujući bljeskove na nebu te snažne eksplozije, javlja RT.

Zgrade su se tresle, stakla na prozorima pucala, a došlo je i do prekida telefonskih linija, ispričali su svjedoci dodajući kako je eksplozija bila toliko glasna da se činilo da je  istovremeno došlo do potresa i udara groma. Vidjeli su se tragovi dima na nebu te kako gorući objekti padaju na tlo. Neki su pomislili i da je riječ o NLO-ima.

Prema neslužbenim informacijama, rusko zrakoplovstvo raketnim plutonom raznijelo je meteorit na više manjih dijelova na nadmorskoj visini od 20 km.

Svijetli bljesak viđen je u regijama Čeljabinsk, Tjumen, Sverdlovsk i Baškiriji te u sjevernom Kazahstanu.

Tabloid Lifenews javlja da je barem jedan dio meteorita pao na tlo u Čeljabinsku te uzrokovao štetu. Prema prvim izvješćima zabio se u zid u blizini tvornice cinka što je izazvalo prekid internetskih i mobilnih veza.

Ruske vlasti izvijestile su kako je na terenu 20.000 spasioca dok tri zrakoplova istražuju šire područje ne bi li pronašli sve lokacije na kojim su meteoriti pali.  

Oko 150 ljudi tražilo je liječničku pomoć, izvijestilo je rusko ministarstvo unutarnjih poslova, javlja RIA. Nije bilo teže ozlijeđenih. Najviše ozljeda zadobiveno je od razbijenih prozora uz lakše potrese mozga.

Iz ureda guvernera regije Ural priopćeno je da su dobili mnogo poziva ozlijeđenih građana te dojava o štetama na zgradama, prenosi Yahoo.

Neke ruske agencije javljaju kako je nekoliko osoba ozlijeđeno u jednoj školi i to vjerojatno od razbijenog prozorskog stakla.

>>Asteroid prolazi vrlo blizu Zemlje, mogli bi imati problema s TV-om

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije