Hrvat je nezamjenjiv

Man. City - Bayern: Mandžukić na dijamanta, orlove 
i jednog sokola

'Mario Mandzukic of FC Bayern Munich jumps for the ball during their German first division Bundesliga soccer match against Hanover 96 in Munich September 14, 2013.  REUTERS/Michael Dalder (GERMANY - T
Reuters/Pixsell
02.10.2013.
u 08:01

– Iz utakmice u utakmicu sve smo bolji, a došli smo na nivo na kojem igramo kako to Guardiola želi - kaže Mandžo

Neki skupljaju salvete, oni imućniji automobile, a jedan Čileanac već godinama sakuplja - poraze od Pepa Guardiole! Neslavnom kolekcionaru ime je Manuel Pellegrini, a poraze je u Španjolskoj "marljivo" gomilao s Realom (2), Malagom (4) te Villarrealom (1), a tek je sa žutom podmornicom uspio izvući remi protiv Pepa na Nou Campu. U srijedu navečer s nepobjedivim Španjolcem susrest će se deveti put, ovoga puta dvojac je na klupama novih klubova: Čileanac s Manchester Cityjem dočekuje branitelja naslova Lige prvaka, Pepov münchenski Bayern (20.45, HRT 2).

Pivo, kobasice i cure

– Čeka me najteža utakmica otkako sam na klupi jer Bayern je toliko jak da mu je teško uopće parirati. Usto, upravo ja najbolje znam koliko im je trener dobar – kaže Pellegrini kojeg su šeici na Otok doveli jer je iz Málage i Villarreala izvukao više nego što su te momčadi realno mogle.

Ipak, dosad nikad nije uspio "preživjeti" u skupini Lige prvaka...

Guardiola, koji je s Barcelonom u četiri godine osvojio 14 trofeja, upravo je proslavio prvih 100 dana na klupi Bayerna, a samo je jedan trener imao bolji start s münchenskim klubom u Bundesligi: Otto Rehhagel 1995. godine naredao je svih sedam pobjeda, a Guardiola ima šest pobjeda i jedan neriješen rezultat, kao i Ottmar Hitzfeld 1998.

– Siguran sam da ćemo u Manchesteru napraviti pravi posao. Momčad mi je bolja iz dana u dana, a osjećam da me igrači žele slijediti – kaže Guardiola i otkriva kako će provesti ovaj vikend:

– Kožnate hlače s tregerima, pivo, kobasice i cure u haljinama, to će biti prava zabava! – rekao je Guardiola aludirajući na obećanje da će momčad odvesti na Oktoberfest. Dečki ga vole.

– Njegove su ideje nevjerojatne! Usto se sjajno zabavljamo na treninzima, a prije utakmice održava nam sjajne govore – kazali su o prvih sto dana Bastian Schweinsteiger i Thomas Müller.

Postali smo obitelj

Bayernov branič Jérôme Boateng igrao je posljednju utakmicu u LP-u između ovih suparnika, i to u dresu Cityja, kada su na Etihadu pobijedili Nijemce (2:0) koji su se tada već bili plasirali u drugi krug.

– Danas je City mnogo jači, imaju novog trenera, promijenili su i taktiku. Igraju čak i bolje nego kad sam bio s njima, sada su prava momčad – kaže Boateng.

Društvo se već srelo točno prije dva mjeseca u finalu Audi Cupa na Allianz Areni, a heroj Bayernove pobjede (2:1) bio je Mario Mandžukić koji je osigurao prvi gol izborivši jedanaesterac, a drugi je zabio sam... Istu priču o Pepu vrti i hrvatski napadač.

– Iz utakmice u utakmicu sve smo bolji, a došli smo na nivo na kojem igramo kako to Guardiola želi. Trebalo je vremena da se stvari poslože, a srećom je sve prošlo bez poteškoća. Postali smo obitelj – kaže Mandžukić.

Bit će to i svojevrstan susret društva s Balkana jer Mandžukića čekaju reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko, zatim dvojica igrača Srbije Matija Nastasić i Aleksandar Kolarov te reprezentativac Crne Gore Stevan Jovetić, koji će vjerojatno susret odgledati s klupe. Ne i Mandžukić...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?