Prošlo 18 godina otkako nas je napustio Dražen Petrović

Mama Biserka: Naš šibenski stan postaje muzej

'18.05.2009.Zagreb - Plato ispred muzeja Drazena Petrovica.Dan muzeja - klinci se natjecu u sutiranju trica. Photo:Marko Prpic/Vecernji list'
'Marko Prpic/Vecernji list'
07.06.2011.
u 08:38

Iznenađujuće je koliko klinci koji ne pamte Dražena kao igrača znaju o njemu, kazuje kustosica Aleksandra Vlatković

Oni koji su rođeni 1993. ove godine postaju punoljetni. Oni koji su tada voljeli košarku već 18 godina pate za Draženom Petrovićem. Košarkaški Mozart već 18 godina nije među nama, a danas je tužna obljetnica njegove pogibije. Dogodilo se to 7. lipnja 1993. u 17.20 na njemačkoj autocesti blizu Ingolstadta.

Premda vrijeme liječi i briše sve, Draženovu ostavštinu vrijeme, srećom, neće izbrisati jer ne ovisi o prijenosu priča s koljena na koljeno. Na Dražena će vječno podsjećati Muzejsko-memorijalni centar i spomenik u Zagrebu, a uskoro i spomenik i spomen-soba u Šibeniku.

– Voljela bih da se cijela ta šibenska priča veže i na festival djeteta. Cijeli naš stan od 78 kvadrata u Preradovićevoj 3 bit će svojevrsni muzej. U njemu će biti i netaknuta Draženova soba i odjel našeg zagrebačkog muzeja. Spomenik će biti desetak metara ispod, ispred dvorane Baldekin. Moja je ideja da se na toj relaciji otisnu i Draženove stope ispod zida koji je svaki dan preskakao na putu u dvoranu. Spomenik je već gotov, no predlažem da se ne postavlja dok se ne uredi taj prostor, a tako i stan-muzej.

Mama Biserka misli da je za predstavljanje cijelog projekta puno primjereniji rođendan od godišnjice pogibije koju obitelj Petrović voli provesti tiho, u skladu s prigodom. Doduše, i ove će godine na zagrebačkom Mirogoju biti puno posjetitelja, posebice u 17.20 kada ondje planiraju biti i članovi Udruge navijača Cibone. Oni se u 16 sati namjeravaju okupiti u Muzeju, na Trgu Dražena Petrovića.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?