"Andrija Anković"

Majstori s mora superiorno do osvajanja turnira u Gabeli

Memorijal
05.02.2013.
u 11:18

Hajduk je u finalnom susretu memorijala “Andrija Anković” bio bolji od Budućnosti (3:0)

Nogometaši Hajduka pobjednici su 23. izdanja nogometnog memorijala “Andrija Anković” na kojem su ove godine nastupale ekipe iz BiH, Hrvatske i Crne Gore. Finalna utakmica između Hajduka i Budućnosti iz Podgorice, za razliku od prvoga dana turnira, nije privukla veliki broj gledatelja, kao što je bilo na utakmici Hajduk - Zrinjski (više od 2500).

Dimna zavjesa Torcide

Jučerašnji finale na stadionu Podavala u Gabeli pratilo je nekih 800 gledatelja među kojima su najbučniji bili navijači Hajduka, koji su na početku utakmice napravili veliku dimnu zavjesu na tribinama. Prvih 15 minuta inicijativu su imali Splićani koji su prijetili preko Vukovića i Kouassija, ali u napadu nisu bili prisebni. Prvo veće uzbuđenje zbilo se u 15. minuti kada je dosuđen slobodni udarac za Hajduk. Izvođač je bio Ivan Vuković koji je pogodio gredu, lopta se odbila od zemlje te plesala po gol crti, a onda je u nastaloj gužvi dosuđen prekršaj u napadu. Poslije toga bude se i nogometaši Budućnosti koji sve više prijete vratima Hajduka, a posebno su se isticali Bošković i Nikač. Upravo su njih dvojica najprije u 27., a onda i u 30. minuti imali dobre prigode, ali je u oba navrata vratar Hajduka Blažević odlično reagirao. I onda, u 42. minuti veliko uzbuđenje. U jednom kontranapadu Hajduka, vratar Budućnosti Agović pred svojim golom ruši Tomaša, a sudac Paradžik svira najstrožu kaznu za Hajduk. Izvođač je bio Ivan Vuković, a njegov udarac maestralno brani Agović. Drugo poluvrijeme započelo je minutom šutnje za jučer preminulog dugogodišnjeg člana Hajduka Zlatka Papeca. U 55. minuti erupcija oduševljenja među Torcidom. Igrač Hajduka Tino Sušić ušao je u kazneni prostor Budućnosti te iskosa odlično opalio u gornji desni kut nemoćnog vratara Agovića. Dvije minute kasnije Sušić je natrčao na jednu povratnu loptu i s vrha kaznenog prostora tukao tik pored vratnice. Već u sljedećem napadu 2:0 za Hajduk. Pred vratima Budućnosti najbolje se snalazi Brazilac Kouassi koji je zakucao loptu iza vratara Budućnosti. Na konačnih 3:0 povisio je Ivan Vuković u 88. minuti.

Plemići deklasirali GOŠK

U utakmici za 3. mjesto mostarski je Zrinjski bio uvjerljiv protiv domaćina GOŠK-a. Mostarcima je trebalo samo 20 minuta da riješe pitanje pobjednika, a do kraja utakmice stigli su do uvjerljivih 5:0. Već u 22. minuti utakmice Zrinjski je vodio s 4:0 pa je domaćinu GOŠK-u prijetila prava rezultatska katastrofa. Od samog početka Zrinjski je bio konkretniji pa je već u 10. minuti za 1:0 pogodio Sesar, a tri minute kasnije već je bilo 2:0 za Zrinjski, a pogodak je postigao Bekić. Obrana GOŠK-a u dosta navrata bila je izuzetno propusna pa i zbunjena. U 20. minuti bilo je već 3:0 kada pogađa Crnov, a isti igrač dvije minute kasnije povisio je na 4:0 za Zrinjski. Do kraja utakmice Zrinjski je napadao i imao stalnu inicijativu, a sve je to u 80. minuti krunisao Mile Pehar koji je postavio konačnih 5:0 za Zrinjski. - Danas smo pokazali kako ne treba igrati. U prvom smo poluvremenu ponovno pokazali veliku neozbiljnost koja je ovu ekipu i koštala slabog plasmana u Premijer ligi, više nego nezadovoljan bio je trener GOŠK-a Davor Mladina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?