ratni zločin

M. Dodik obećao da će RS platiti obranu Ratka Mladića

'Banjaluka 21.01.2012 Milorad Dodik na press konferenciji u Palati Predsjednika RS Foto Dejan Moconja'
'Dejan Moconja/VLM'
08.02.2012.
u 09:28

Milorad Dodik sastao se s Mladićevim sinom Darkom te mu obećao da će Republika Srpska iz proračuna izdvojiti dio novca za obranu njegova oca

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jučer je se u svom uredu u najvećoj tajnosti sastao s Darkom Mladićem, sinom ratnog zločinca Ratka Mladića kojemu se sudi u Haagu, između ostalog i za genocid u Srebrenici. Prema informacijama sarajevskog Dnevnog avaza, Mladić je u Banju Luku doputovao u pratnji bijeljinskog odvjetnika Miodraga Stojanovića i beogradskog odvjetničkog tima kako bi dogovorio izdvajanje novca iz proračuna RS za obranu svog oca.

O tajnosti jučerašnjeg sastanka, koji je trajao gotovo dva sata, govori i to što je bio strogo cenzuriran i skriven od medija, navodi sarajevski dnevnik dodajući da je ovom tajnom sastanku nazočio i Pantelija Ćurguz, predsjednik Boračke organizacije RS-a.

Uz tekst Dnevni avaz donosi i fotografiju Darka Mladića snimljenu na izlasku iz Palače RS-a, ali nije želio ništa reći novinarima. Avaz doznaje da su se Mladićev sin i odvjetnici sastali i s Nedjeljkom Mitrovićem, predsjednikom Organizacije obitelji zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, koji je široj javnosti poznat po rigidnim stavovima i izjavama, a Dnevni avaz podsjeća da je Dodik prije nekoliko mjeseci najavio da će "za potrebe svih optuženih za ratne zločine iz Republike Srpske" biti otvoren poseban fond za njihovu obranu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

CI
cinbenik
11:06 08.02.2012.

Nista novo.Nedajboze da netko kod nas Hrvata izbaci cifru obrane \"nasih gresnika\" uglavnom iz HZHB i koliko su kostali Hrvatsko drzavu,pa placanje da se srusi Mostarski most,pa da se popravi pa da se obrane svi oni koji se terete........................tako da se nema novca za povrat progranika u Bosnu,a posebno u Posavinu,jer sve je ulozeno u \"spas heroja\" od robije za moguce zlocine....................a to sto Srbi stavljaju na svoje spiskove i pripremaju svoju \"pravdu\" i sto se vec sudi braniteljima HVOa,a ciju obranu placaju sami za razliku od \"heroja\" se objasnjava prioritetom spasavanja \"heroja\" koji ce najvjerovatnije biti optuzeni,a za ove kojima se sudi HDZe pravi koaliciju sa Srbima.Ponovo se potvrdjuje da \"nisu svi isti\"...............pa tako i Dodik cijelim bicem ucestvuje u obrani svakog Srbina nema veze sta je uradio,pa tako i Mladic ima njegovu potporu,a u kojoj mu pomaze i koalicija sa HDZeom jer mu daje moralnu podrzku da su Srbi bili u pravu za svoje ratne postupke..............

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije