VN KANADE

Ludilo se nastavlja: Hamilton sedmi različiti pobjednik sezone!

'McLaren Formula One driver Lewis Hamilton of Britain waves to supporters before the third practice session of the Monaco F1 Grand Prix May 28, 2011.    REUTERS/Eric Gaillard   (MONACO - Tags: SPORT M
'ERIC GAILLARD'
10.06.2012.
u 21:41

VN Kanade - 1. Lewis Hamilton, 2. Romain Grosjean, 3. Sergio Perez. Lewis Hamilton je sedmi razliciti pobjednik ove sezone.


Lewis Hamilton rekordni je sedmi pobjednik u prvih sedam utrka ove sezone. Ludilo se nastavlja, vozači su izjednačeni kao nikada prije u povijesti. Dovoljno govori podatak da su najbolja trojica u svega tri boda! I to nakon sedam utrka.

Britanac je preuzeo vodstvo u poretku vozača, ima 88 bodova, dva manje ima Fernando Alonso, a tri manje Sebastian Vettel. I još su sva trojica iz različitih momčadi - McLaren, Ferrari i Red Bull.

– Ovo je bilo nevjerojatno. Želio sam dokazati da sam još uvijek dobar, da itekako mogu pobijediti. Dugo sam na slavlje čekao ove sezone, a u Kanadi mi se baš sve otvorilo. Ovo je mjesto gdje sam prvi puta u karijeri pobijedio, prošlo je od toga već pet godina – kazao je Hamilton koji se s tri pobjede na sjeveru Novog kontinenta izjednačio s dosadašnjim rekorderom Nelsonom Piquetom.

Njegova se pobjeda očekivala, ali i ne greške iskusnih Sebastiana Vettela i Fernanda Alonsa, koji su krivim strategijama gurnuli na postolje Romaina Grosjeana (Lotus) i Sergija Pereza (Sauber).

Sljedeća je utrka za dva tjedna, vozi se VN Europe u Valenciji.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije