VRIJEME

Ljudi padali u nesvijest zbog vrućina, hladnije idući tjedan

hitna
Arhiva VL
16.07.2011.
u 12:38

Iz Federalnog Hidrometeorološkog Zavoda najavljuju pad temperatura sljedećih dana...

Vrućine sve više uzimaju svoj danak. Jučerašnji dan, iako je po prognostičarima FHMZ-a bio malo manje vruć nego dan prije, ipak je uzrokovao povećan broj intervencija hitnih službi koje su u više navrata od ranog jutra svirale ulicama bosanskohercegovačkih gradova. Kako su kazali iz hitne službe, proteklih dana imali su intervencije zbog vrtoglavice, opće slabosti i malaksalosti, dehidracije, otežanog disanja... Povećan je broj intervencija za 20 do 30 posto. Sve to je povezano s vrućinama, kao i činjenica da ovo vrijeme teško pada kroničnim bolesnicima.

Liječnici još jednom upozoravaju sve osobe, pogotovo one koje spadaju u rizičnu skupinu (srčani, plućni, bubrežni bolesnici, dijabetičari, osobe s visokim tlakom itd., starije osobe, djeca i trudnice) da se ne izlažu vrućinama od 11 do 17 sati. Preporučuje se piti dovoljno tekućine i zaštititi se od sunca. A hoće li temperature imalo jenjavati ovih dana?

Prema najavama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, temperature bi idućih dana postupno trebale pasti, što će posebno biti vidljivo idućeg tjedna. Danas će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tijekom dana povećanjem oblačnosti mjestimice je moguća kiša ili kratkotrajan pljusak, ponegdje praćen i grmljavinom. Vjetar će biti slab u Bosni, uglavnom sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnjak. Jutarnja temperatura iznosit će od 12 do 18, na jugu do 24, a najviša dnevna od 26 do 35 Celzijevih stupnjeva.

- Što se tiče nedjelje, zadržat će se slično vrijeme. Već od ponedjeljka očekuju nas malo svježiji dani, kazala nam je državna meteorologinja. Temperature će se u ponedjeljak kretati od 12 do 18, na jugu do 23 stupnja, dok će dnevne biti od 25 do 34 Celzijeva stupnja. Ipak, tijekom sljedećega tjedna očekuju se temperature zraka niže za još nekoliko stupnjeva, što će mnoge zasigurno obradovati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?